Nazad

KATANAC: Jumkov bazen opasan po život!

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Petak 19.05.2017 - 08:25

Inspekcijski organi grada Vranja doneli su odluku da se zabrani upotreba “Jumkovog” bazena zbog opasnosti po zdravlje i život ljudi.

Ove godine neće biti kupača FOTO: Sportski savez grada Vranja

Građevinska ispekcija grada Vranja, postupajući po službenoj dužnosti, izvršen je uviđaj na licu mesta u sportsko - rekretivnom centru “Jumka” u Vranju.

Nadzor je izvršen zbog ugrožene statičke stabilnosti delova ovog objekta, navode iz inspekcije.

- Uviđaj je izvršen u prostorijama mašinskog postrojenja za snadbevanje bazena vodom, koja je smeštena u podrumskom delu sa istočne strane bazena.

U ovom delu podruma prisutna je vlaga kako u ploči tako i u zidovima.

Zbog vlage armature u donjem zoni, masivna ploča je korodirala i na nekim mestima pukla, a na nekim delovima ploče je i armatura otpala.

Vidljive su pukotine i ulegnuća od vlage. Ugrožena je njena statička stabilnost i može doći do samourušavanja ove masivne ploče
– opisuje zatečeno stanje načelnik Sekreterijata za inspekcijske poslove Boban Antanasijević.

Zbog ovakvog stanja objekta i potrebe da se zaštiti javni interes života i zdravlje ljudi, Sekreterijat je doneo odluku da zabrani upotrebu objekta bazena sportskog rekretivnog centra “Jumko” jer se time otklanja neposredna opasnost koja preti da ugrozi život i zdravlje ljudi, zaključili su nadležni u inspekciji.
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: