Nazad

Korak po korak do AZILA za pse

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Petak 29.09.2017 - 12:53

Gradsko veće Vranja usvojilo je predlog programa o kontroli i smanjenju populacije napuštenih pasa i mačaka na teritoriji grada, u kojem se kao prioritet navodi izgradnja azila kao trajnog rešenja za napuštene životinje.

Predviđen humaniji tretman napuštenih životinja FOTO: Komrad Vranje

Program, na kojem je radila specijalna radna grupa, obuhvata više planiranih mera, kojima bi trebalo da se Grad uhvati ukoštac sa ovim hroničnim komunalnim problemom.

Predviđeni koraci su isplanirani na osnovu postojećih zakonskih propisa i uz konsultacije sa svim nadležnim službama, kaže za OK Radio gradska većnica za ekologiju, Marina Đorđević.

- Cilj je da se obezbedi kvalitetna briga o napuštenim životinjama i njihovo zbrinjavanje na human način kroz strateško delovanje.

U programu su detaljno navedeni postupci, od registracije i obeležavanja, preko prihvatanja životinja i rada službe Zoohigijene, do udomljavanja i eutanazije
– kaže Đorđevićeva.

Predviđena je izrada pojedinačnih projekata, među kojima su projekti unapređenja rada službe Zoohigijene, masovnog tretmana napuštenih pasa i mačaka, tretmana vlasničkih životinja, kao i informisanja i edukacije, ali i sankcionisanja neodgovornih građana.

Prioritet će biti izgradnja azila, kao trajnog rešenja za napuštene životinje, koji bi trebalo da na kvalitetniji način zameni postojeće prihvatilište u Davidovcu, koje po kapacitetu i kvalitetu smeštaja ne zadovoljava potrebe grada.

- Akcenat je na neophodnosti izgradnje, opremanju i stavljanju u funkciju jednog ovakvog objekta, koji treba da predstavlja dugoročno rešenje za probleme sa kojima se suočavaju naše službe – navodi većnica.

Predlog programa će biti prosleđen Skupštini grada na usvajanje, nakon čega će se početi sa realizacijom.

Predviđeno je da se svi ovi programi realizuju iz domaćih, ali i stranih donacija.
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: