Nazad

LEČENJE BOLESTI ZAVISNOSTI: Most ka zdravom životu

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Četvrtak 19.03.2015 - 13:23

Klub lečenih zavisnika “Most“, koji deluje u okviru Dispanzera za mentalno zdravlje Doma zdravlja u Vranju obeležava 17 godina od osnivanja.

17. godina uspešnog rada kluba

“Most” je jedinstveni klub u Zajednici klubova lečenih alkoholičara Srbije koji u svom članstvu ima lečene zavisnike od psihoaktivnih supstanci, alkohola i kocke .

Klub je osnovan marta  1998. godine i trenutno okuplja, u okviru rehabilitaciono resocijativne faze lečenja, oko 40 članova.

Do danas je prema rečima terapeuta, u Dispanzeru lečeno 811 porodica, a od toga 532 sa dijagnozom alkoholizam, 229 na tretiranje politoksikomanije, a 50 porodica bilo je na lečenju od patološkog kockanja i klađenja.

Rad Savetovališta odvija se kroz porodične grupne terapije po principu beogradske škole lečenja bolesti zavisnosti Instituta za mentalno zdravlje, u kome su članovi tima i završili edukacije.

Tim savetovališta čine neuropsihijtar Biljana Đorđević, socijalni radnik- porodični terapeut alkoholizma  Suzana Stojković i sociolog-porodični terapeut, Ljliljana Stošić.

 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: