Spremna SVETOSAVSKA NEDELJA: Nastupaju i LEGENDE

Lokalne vesti - Sreda 10.01.2018 - 09:35

U Vranju će od 21. do 27. januara, biti održana kulturno - prosvetna i duhovna manifestacija “Svetosavska nedelja”, koja se organizuje već 28 godina u čast prvog prosvetitelja i arhiepiskopa Svetog Save.

Milenković na otvaranju prošlogodišnje Milenković na otvaranju prošlogodišnje

Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković će u nedelju 21. januara u 19 sati u Galeriji Narodnog muzeja otvoriti ovogodišnju manifestaciju, a planirani su i nastup hora Muzičke škole “Stevan Mokranjac” i otvaranje izložbe “Drvorezi i bakrorezi” Muzeja SPC u Beogradu.
 
Drugog dana “Svetosavske nedelje”, polaznici Regionalnog centra za talente odigraće pozorišnu predstavu “Priča o Svetom Savi”, a glumci Pozorišta “Bora Stanković” predstavu “Čuda Svetog Save”.

U utorak 23. januara, na programu je književni portret Ljubice Arsić, kada će pored autorke govoriti i Aleksandar Jerkov, književni kritičar.

U sredu 24. januara, biće otvorena izložba likovnih radova učenika sa takmičenja povodom “Svetosavske nedelje”, zatim izložba ikona polaznika Likovne radionice Narodnog univerziteta i učenika osnovnih i srednjih škola.

Iste večeri biće organizovana i dodela nagrada najboljim recitatorima, autorima likovnih i literarnih radova i najboljoj ekipi kviza “Svetosavlje” i promocija lista “Srećni dani”.

U četvrtak 25. januara biće organizovan interaktivni književni susret razgovor pisaca Vlaste Cenića, Violete Jović i Žikice Dimitrijevića sa učenicima i decom Predškolske ustanove “Naše dete”.

Od 19 sati umetničko veče u Sportskoj hali u Vranju imaće grupa “Legende”.

Svetosavska duhovna akademija biće održana 26. januara, a na Dan Svetog Save planirani su sveta liturgija i rezanje slavskih kolača, kao i dodela nagrada “Sveti Sava”  za 2017. godinu.

Tokom trajanja “Svetosavske nedelje” biće organizovane posete učenika Istorijskom arhivu “31. Januar” u periodu od 10 do 14 sati.

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: