1.489 prijava protiv STOJANČIĆA!

Lokalne vesti - Četvrtak 29.12.2016 - 09:02

Sekretar Izvršnog odbora SPS-a u Vranju i bivši gradski većnik za socijalna pitanja Branimir Stojančić je na otvorenom danu za medije ove partije izneo podatak da je protiv njega podneto 1.489 anonimnih prijava.

Stojančić na meti prijavljivača FOTO D. Ristić/OK Radio Stojančić na meti prijavljivača FOTO D. Ristić/OK Radio

Ovo je broj prijava koji podnet u Osnovnom i Višem sudu u Vranju u periodu od šest meseci do ovogodišnjih izbora u aprilu, precizirao je Stojančić.

- Koliko ove optužbe imaju osnova, govori činjenica da su od ovog broja, samo četiri prijave iz Tužilaštva otišle prema istražnim organima.

Među njima, tri su odbačene, a podignuta je jedna optužnica
– rekao je Stojančić, naglasivši da je sam tražio da mu se dostavi broj prijava.

On nije mogao da da više informacija o optužnici, jer je proces još uvek u toku.

- Imali smo jedno suđenje, ali mogu da kažem samo da se radi o tome da sam isplatio sredstva sa pozicije A, a trebalo je sa pozicije B, a i jedna i druga pozicija su iste – objasnio je Stojančić.

On tvrdi i da nije podignuta nijedna optužnica protiv pripadnika SPS-a koji su u prethodnom mandatu bili na nekoj od gradskih funkcija.

Šef vranjskih socijalista i bivši gradonačelnik Zoran Antić rekao je da veruje da je i protiv njega bilo više prijava, ali da ga „niko nije zvao“.

- To što sam dao izjave, dao sam i nema drugo – naveo je Antić.

Aktuelno Gradsko veće je pre dva meseca donelo odluku da se  podnese krivična prijava protiv nepoznatih izvršilaca iz Gradske uprave, zbog presude kojom trgovinski lanac “Tuš” od Grada potražuje oko milion evra.

Krivična prijava se podnosi zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršioci nesavesnim radom, kao i nenamenskim trošenjem budžetskih sredstava izvršili krivično delo.

Jedna od prvih odluka novih gradskih vlasti letos je bila i da se formira radna grupa za ispitivanje javnih nabavki u prethodnom periodu, nakon čega je Gradsko pravobranilaštvo podnelo krivičnu prijavu protiv nepoznatih izvršilaca zbog nenamenskog trošenja budžeta u delu socijalnih davanja, sporta i mesnih zajednica.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: