30 krivičnih prijava protiv direktora Šumskog

Lokalne vesti - Petak 25.12.2015 - 14:24

Ilustrujući konkretnim primerom dobar i domaćinski način rada kadrova SNS u Vranju, Slaviša Bulatović, predsednik GrO ove partije naveo je Dejana Jovanovića, direktora Šumskog gazdinstva, kome je stiglo preko 30 krivičnih prijava od strane pojedinaca i interesnih grupa, zbog toga što je zaveo red u ovom preduzeću.

Direktor na udaru interesnih grupa, tvrde naprednjaci. Foto: A.Stojković Direktor na udaru interesnih grupa, tvrde naprednjaci. Foto: A.Stojković

To je, navodi Bulatović, zasmetalo mnogim interesnim grupama, pa je protiv direktora Jovanovića podneto oko 30 krivičnih prijava.

- Čovek je više po sudovima nego na svom radnom mestu, a razlozi su što je uspeo da od minusa 25 miliona dinara u preduzeću, dođe na plus 27 miliona. Da smanji obaveze preduzeća za preko 50 miliona dinara. Šumsko gazdinstvo je u septembru prošle godine poslovalo sa gubitkom od 10 miliona dinara. Godinu dana kasnije, odnosno pet meseci nakon što je naš direktor preuzeo upravljenje, firma posluje pozitivno preko 17 miliona.

U ovoj godini, zahvaljujući našem direktoru, Šumsko gazdinstvo Vranje ima najveću prodajnu cenu tehničkog drveta u sistemu Srbija šume. Za samo devet meseci napravljena je ušteda na potrošnji nafte od oko 3,3 miliona dinara. Isplata zarada zaposlenima kasnila je četiri meseca, a sada je redovna - navodi Bulatović.

To su sve razlozi, tvrdi Bulatović, koji su neke neradnike u firmi i neke interesne grupe naveli da oni direktoru Jovanoviću podnesu oko 30 krivičnih prijava.

- Njemu su prijave podneli ljudi iz kolektiva i sa strane, zato što nisu bili zadovoljni time kako je zaveo red u preduzeću.

Od gubitaša i propale firme napravio je gazdinstvo koje je među najboljima u sistemu Srbija šume.

Ono što je za nas najbitnije je slučaj direktora Jovanovića jedan od primera kako će SNS i direktori upravljati javnim preduzećima i trošiti narodne pare
- kaže Bulatović.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: