Akcija NURDOR-a i u Vranju

Lokalne vesti - Ponedeljak 15.02.2016 - 15:23

Humanitarnom akcijom i simboličnim puštanjem balona ka nebu, u ponedeljak je u Vranju, kao i u još 22 grada u Srbiji, obeležen Dan dece obolele od raka.

Balonni ka nebu za decu obolelu od raka FOTO D. Ristić Balonni ka nebu za decu obolelu od raka FOTO D. Ristić

Ovaj dan tradicionalno obeležava "Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka NURDOR" i time želi da proširi svest građana o važnosti sveukupne podrške naporima da se podigne kvalitet lečenja dece obolele od ove opake bolesti.

Na Trgu Staniše Stošića je postavljen štand sa suvenirima i balonima, koje su naši sugrađani mogli da kupe i time daju svoj doprinos ovoj humanitarnoj akciji.

Posebno atraktivni su bili i veliki ramovi sa zelenim rukavicama, koje su simbol borbe protiv raka i kampanje "I ja se borim", u čijem okviru je izvedena ova akcija.

Fotografisanjem sa ramovima i deljenjem slika putem društvenih mreža se šire ciljevi akcije i time se stvara mreža podrške i solidarnosti sa obolelom decom i njihovim roditeljima.

Sav prihod od akcije biće uplaćen u fond za izgradnju novog hemato-onkološkog centra u Nišu, kaže za OK Portal volonterka "NURDOR"-a, Ivana Stojković.

- Svakog dana u Srbiji jedno dete oboli od raka, ali, sa druge strane, najveći procenat izlečenja malignih bolesti je među decom.

Ovde smo da njima i njihovim roditeljima pokažemo da nisu sami – kaže Ivana Stojković.

U 13 časova su, simbolično, stotine balona pušteni ka nebu, kao znak da su i građani Vranja deo mreže podrške deci u borbi protiv raka.
 
Svi koji žele da pomognu mogu da pošalju i SMS na broj 1150, čime pomažu unapređenje kvaliteta lečenja dece obolele od malignih bolesti.
 
Cena je 100 dinara i važi za sve mreže.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: