Anesteziolozi zabrinuti zbog ANTILEKARSKE atmosfere u Vranju

Lokalne vesti - Utorak 08.11.2016 - 13:15

Povodom sudske presude Slaviši Kanačkom, lekaru Službe za anesteziologiju Zdravstvenog centra Vranje, koji je osuđen na tri godine zatvora i pet godina zabrane obavljanja lekarske delatnosti, oglasile su se i njegove kolege sa odeljenja.

Anesteziolozi se oglasili povodom presude kolegi FOTO screen shoot Anesteziolozi se oglasili povodom presude kolegi FOTO screen shoot

U svom saopštenju, Služba anestezije navodi da veštaci u sudskom postupku nisu tačno definisali šta je doktor Kanački trebalo da uradi u slučaju kada je preminula devojčica Dijana Marinković u januaru 2011. godine.

- Na osnovu veštačenja dva sudsko - medicinska odbora iz Beograda i Niša, zaključujemo da postoji razlika u stručnom tumačenju postupaka pri lečenju deteta, tako da je to tokom sudskog postupka moralo jasno da se utvrdi i naznači šta je ispravno i šta je tačno doktor Slaviša Kanački trebalo da uradi.

Zatečeni smo takvom odlukom suda i veoma uznemireni zbog toga što  je u društvu stvorena klima netrpeljivosti prema lekarima i atmosfera obezvređivanja našeg rada, humanosti i požrtvovanosti u pružanju pomoći vitalno ugroženim pacijentima u najtežim uslovima
- kaže se u saopštenju lekara Službe anesteziologije i reanimatologije ZC Vranje.

Anesteziolog Slaviša Kanački i specijalista ORL Darko Civkarovski osuđeni su nepravnosnažno na po tri godine zatvora i pet godina zabrane bavljenja lekarskim pozivom zbog nesavesnog lečenja Dijane Mrainković, koja je preminula zbog gušenja, kao posledice upale grla.


 

  • Pročitajte originalno saopštenje službe anestezije.pdf
  • OK RADIO

    Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

    Komentari

    Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

    Ostavite komentar:

    Ime:
    Email:
    Komentar: