ARAPI stižu na VLASINU!

Lokalne vesti - Ponedeljak 30.05.2016 - 12:59

Vranje - Hotelsko ugostiteljsko preduzeće „Evropa“ iz Surdulice sa četiri hotela u Surdulici, Crnoj Travi i na Vlasini, prodato je u petak arapskom investitoru za nešto više od milion evra.

Vlasina, raj za turiste FOTO OK Radio Vlasina, raj za turiste FOTO OK Radio

Dragana Puzić iz Ministarstva privrede je OK Radiju potvrdila ovu informaciju, dodavši da je kupac Ali Abdula Ms Al Maki iz Katara.

- Javno nadmetanje je održano u petak 27. maja i na njemu su pored kupca iz Katara učestvovali još i Goran Kostić iz Vlasine Rida i konzorcijum koji čine preduzeća „Banković“ iz Crne Trave i „Tecasi“ iz Kruševca – kaže Puzićeva.

Početne cena od 390.000 evra je tri puta premašena, pa konačna cifra za HUP „Evropa“ iznosi 1.080.000 evra.

Ovo preduzeće u svom vlasništvu ima četiri hotela: „Srbija“ u Surdulici, „Vilin Lug“ u Crnoj Travi i dva na atraktivnim lokacijama na Vlasini: „Jezero„ i „Promaja“.

- Kupac će biti u prilici da potpiše kupoprodajni ugovor tek kada Ministarstvo privrede dobije potvrdu od Uprave za sprečavanje pranja novca o nepostojanju smetnji za zaključenje ugovora – kaže za OK Radio Dragana Puzić.

Ozvaničenje kupovine se očekuje tokom jula ove godine.

Na javnom nadmetanju je kupljeno 70 odsto akcija, a po Zakonu o privatizaciji, 30 odsto akcijskog kapitala biće besplatno podeljeno radnicima.

Inače, osim troje zaposlenih, svi radnici ovog preduzeća su uzeli socijalni program u visini od 200 evra po godini radnog staža.

HUP „Evropa“ je jedno od poslednjih preduzeća u procesu privatizacije, a poslednje neuspešno javno nadmetanje za njegovu prodaju je bilo krajem 2015. godine.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: