BANJA dobija više ODBORNIKA

Lokalne vesti - Petak 22.09.2017 - 14:19

Skupština gradske opštine Vranjska Banja imaće 19 odbornika umesto dosadašnjih 15, a predsednik Gradske opštine će moći da imenuje dva pomoćnika, predviđeno je nacrtom Odluke o promeni Statuta Grada Vranja, koji je usvojen na sednici Gradskog veća u petak.

Gradsko veće dalo zeleno svetlo FOTO: D. Ristić/OK Radio Gradsko veće dalo zeleno svetlo FOTO: D. Ristić/OK Radio

Nacrt ove odluke je usledio na osnovu odluke Skupštine grada i javne rasprave, održane početkom meseca.

Vranjska Banja će imati Veće Gradske opštine, gde većnici mogu, ali ne moraju biti u stalnom radnom odnosu, zatim Upravu Gradske opštine umesto Opštinske upravne jedinice, kao i načelnika uprave, koji će se postavljati na osnovu konkursa, kao što je slučaj u samom Gradu.

Konačnu reč o predloženim promenama daće odbornici gradskog parlamenta na narednoj sednici, a nova organizaciona struktura će biti primenjena nakon narednog izbornog ciklusa.

Kako je saopšteno, promene će biti usklađene sa odlukom o maksimalnom broju zaposlenih u javnom sektoru, tako da neće biti dodatnog zapošljavanja, niti će biti izdvajanja novih sredstava.

Većnici su usvojili i Plan detaljne regulacije saobraćajnice između ulica Dečanske i Sime Pogačarevića, čime se određuje prostorno rešenje ovog područja, kao i pravila regulacije, uređenja i građenja.

Gradsko veće je prihvatilo i informacije o stanju javnog reda i mira, stanju kriminala, kao i o stanju bezbednosti saobraćaja na teritoriji grada.

Usvojen je i izveštaj Zavoda za javno zdravlje o ostvarivanju mera i programa, vezanih za stanje javnog zdravlja u Vranju, kao i program kontrole i smanjenje populacije napuštenih pasa i mačaka.

Većnici su odobrili i finansijsku pomoć od po 400.000 dinara za šest parova koji su u procesu vantelesne oplodnje, a planirano je da do kraja godine pomoć dobije još šest parova.

Sve odluke Gradskog veća će biti prosleđene Skupštini grada na usvajanje.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: