DANI KARANFILA u znaku štednje

Lokalne vesti - Sreda 03.08.2016 - 22:00

Vranje - Ovogodišnji „Dani karanfila“ u Vranjskoj Banji biće održani 6. i 7. avgusta, dan kasnije nego što je prvobitno najavljeno.

Sa jednog od prethodnih izbora za Sa jednog od prethodnih izbora za

Prema prethodnim najavama, „Dani karanfila“ u Vranjskoj Banji trebalo je da se održe 5. i 6. avgusta.

Organizacioni odbor ove dugogodišnje kulturno-zabavne manifestacije doneo je odluku da se početak ovogodišnjih „Dana karanfila“ pomeri za jedan dan u znak pijeteta prema žrtvama stradalim na taj dan 1995. godine u Hrvatskoj, u operaciji „Oluja“.

U udarnoj, drugoj večeri manifestacije, biće održan tradicionalni izbor za „Mis karanfil devojče“, dok će u zabavnom programu učestvovati pop dens grupa „Trik FX“.

Organizatori najavljuju da će se ovogodišnja manifestacija po kojoj je Vranjska Banja prepoznatljiva, odvijati u znaku štednje i racionalizacije.

Zamenik predsednika Gradske opštine Vranjska Banja Dragan Sentić kaže za OK Radio da će ovom prilikom biti potrošeno znatno manje budžetskih para.


- Uspeli smo da napravimo znatne uštede i da napravimo finansijsku konstrukciju prema kojoj će biti potrošeno duplo manje budžetskih sredstava u odnosu na prošlu godinu.

2015. godine za „Dane karanfila“ je iz lokalnog budžeta potrošeno 2,3 miliona dinara, dok će ove, prema našim planovima, biti izdvojeno samo oko milion dinara
– kaže Sentić.

Veliku pomoć organizatori „Dana karanfila“ će imati i od učešća sponzora, koji su obezbedili vredne nagrade za najuspešnije kandidatkinje u najatraktivnijem delu ove manifestacije, izboru za „Mis karanfil devojče“.

U kreiranju programa, organizatori su ove godine imali izvesnih ograničenja, rekao je u razgovoru za OK Radio predsednik Gradske opštine Vranjska Banja i predsednik organizacionog odbora „Dana karanfila“ Nebojša Bogdanović.

- Novo rukovodstvo Vranjske Banje je formirano tek krajem maja, a za pripremanje jedne ovakve manifestacije treba mnogo više vremena od onog koje smo mi imali na raspolaganju.

Drugi problem je što Banja sa svojim skromnim budžetom ne bi mogla da realizuje ni trećinu ovakve manifestacije, pa računamo na pomoć Grada.

 

Zbog svega toga smo se držali prošlogodišnjeg programa, pa će slični sadržaji biti i ove godine – kazao je Bogdanović.    

Ovogodišnji „Dani karanfila“ počinju 6. avgusta u osam ujutro, kao i obično, trubačkom budilicom.

Istog dana u popodnevnim satima, na platou ispred restorana „Kičer“ biće održano takmičenje u pripremanju starih srpskih jela, lovačkih i ribolovačkih specijaliteta.

U 18 časova počinje dečiji maskenbal, koji startuje u dvorištu O.Š. „Predrag Devedžić“ i završava na platou ispred restorana „Kičer“.

Kulturno-zabavni program će se prve večeri odvijati na platou ispred restorana „Kosovo“.

Najpre će u 20 časova svoj nastup imati KUD „Vrelac“, a nakon toga, u 21 čas počinje nastup duvačkog orkestra Dejana Avdića.

U nedelju, 7. avgusta, program počinje šahovskim turnirom, koji će biti održan na platou ispred restorana „Kičer“.


Nakon toga, na istom mestu, biće organizovan etno sajam i sajam knjiga.

Finale ovogodišnjih „Dana karanfila“ počinje u 19 sati na prostoru ispred restorana „Kosovo“, gde će biti postavljena centralna bina.

Tu će se svojim sugrađanima i posetiocima Vranjske Banje još jednom predstaviti KUD „Vrelac“ izborom folklornih igara.

U 20 časova počinje centralni deo manifestacije, izbor za „Mis karanfil devojče 2016“.

Najlepše devojke na ovogodišnjem izboru će se, pored osvajanja laskave titule, takmičiti i za vredne nagrade, među kojima su putovanja, letovanja, vozačka obuka i druge, najavljuju organizatori.

Nakon što žiri proglasi najlepše devojke juga Srbije, u 22 časa počinje nastup pop dens grupe „Trik FX“.

„Dani karanfila“ se i ove godine organizuju u okviru „Banjskog kulturnog leta“.


Po sopstvenim rečima, organizatori su se potrudili da privuku što veći broj posetilaca u Vranjsku Banju, pa će i program biti raznovrsniji.

Zamenik predsednika Gradske opštine Vranjska Banja Dragan Sentić kaže da je želja organizatora „Banjskog kulturnog leta“ da zadovolje različite ukuse.

- Već narednog vikenda nakon završetka „Dana karanfila“, 13. avgusta, organizovaćemo i koncert vranjske rok grupe „Jolly Jumper“.

Planirali smo da koncert bude održan na starom bazenu i da to bude samo prvi u nizu muzičkih dešavanja u ovom atraktivnom prostoru.

Imamo malo vremena za sređivanje ovog zapuštenog zdanja, ali verujem da ćemo uspeti, pa planiramo da tu nastavimo sa priređivanjem rok, pop i dens nastupa i DJ žurki.

Naravno, sve će zavisiti od finansijskih sredstava, ali ja verujem da će ovo biti samo početak jedne nove tradicije
– najavljuje Sentić.

Godine 2015. glavne zvezde "Dana karanfila" u Vranjskoj Banji bili su Goca Tržan i Milan Topalović Topalko.

 

Ovaj segment programa OK Radija podržan je od strane grada Vranja u okiru medijskog projekta "Informisanje građana u službi javnog interesa". Stavovi izneti u prilogu ne odražavaju nužno stav grada Vranja.

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: