DOKUMENT: Prvih 10 godina

Lokalne vesti - Četvrtak 24.11.2016 - 11:50

Trinaesto izdanje festivala “Dokument” održaće se od 2. do 4. decembra u sali Doma vojske u Vranju pod sloganom „Prvih 10 godina“.

Pozivni plakat za festival Pozivni plakat za festival

U tri festivalska dana biće prikazano 13 dokumentarnih filmova iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Crne Gore, Makedonije i Srbije.

- Na ovogodišnjem festivalu jedan film će imati svetsku premijeru, a tri filma će se prvi put prikazati u Srbiji - kaže osnivač i organizator „Dokumenta“ Slađan Stojanović Frenki.

Međunarodni festival dokumentarnog filma „Dokument“, održava se od 2006. godine sa idejom da se prikažu aktuelni, zanimljivi i kvalitetni dokumentarni filmovi.

Za deset godina održano je 12 festivala, prikazano oko 160 filmova iz više od 30 zemalja.

Na „Dokumentu“ su prikazana filmska ostvarenja mnogih značajnih autora, među kojima su Emir Kusturica, Darko Bajić, Želimir Žilnik, Goran Radovanović, Vladimir Perović, Boris Mitić, Mila Turajlić i mnogi drugi.

U okviru festivala organizovane su i izložbe likovnih dela, koncerti domaćih i inostranih bendova, kao i predstavljanja knjiga i časopisa o filmu.

- Iz godine u godinu, primetan je sve veći odziv publike, i to uglavnom mladjeg uzrasta, jer festival nudi zanimljiv i raznolik program.

Nadamo se da će i ove godine odziv publike biti na nivou dosadašnjih izdanja “Dokumenta”, što je podsticaj da se nastavi sa organizacijom festivala i održavanjem njegovih dometa
– kaže Stojanović.

Kao i do sada, ulaz na sve projekcije je slobodan.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: