Gimnazija proslavila 135. rođendan (FOTO)

Lokalne vesti - Utorak 29.03.2016 - 09:01

Svečanom akademijom "Susret u vremenu", u sali Doma vojske u Vranju u ponedeljak je završena "Nedelja škole", kojom je obeležen veliki jubilej, 135 godina Gimnazije "Bora Stanković".

Jubilej obeležen svečanom akademijom; Foto: D. Ristić Jubilej obeležen svečanom akademijom; Foto: D. Ristić

U obraćanju zvanicama, direktorka Gimnazije Suzana Mišić je rekla da je u prepoznavanju pravih vrednosti i u potrazi za naukom, kao jedinog uslova opstanka zajednice, Gimnazija postala hram okupljanja za sve nestrpljive, željne da prodru u svet nauke.

- Svi oni istrajni, hrabri, borbeni i dostojanstveni, svi koji su bili spremni da ponesu teret vremena nisu odustali od dobre namere, od svoje prosvetne i kulturne misije da Gimnazija bude jedna i jedina – rekla je direktorka.

Gradonačelnik Zoran Antić je istakao da je vranjska Gimnazija ustanova koja se, kao retko koja u ovom gradu, može pohvaliti tradicijom i istorijom koja ovde beleži svoje zlatne stranice.

- Od svog osnivanja pa do današnjih dana, ova škola je lučonoša prosvetiteljstva, kulturno i duhovno središte obrazovanja omladine ovog kraja – rekao je Antić.

U nastavku svečanosti, uz tehničke probleme, prikazan je film vranjskih gimnazijalaca o istoriji ove prosvetne institucije i ljudima koji su proslavili njeno ime.

U drugom delu programa, učenici Gimnazije su, kroz citate iz njihovih dela, oživeli likove poznatih učenika ove škole, Bore Stankovića i Jovana Hadži-Vasiljevića.

Uz njih dvojicu, u dramatizaciju je ubačen i lik Justina Popovića.

U muzičkom delu programa, pored gimnazijskog hora, nastupila je i Sara Stojanović, koja je pevala stare pesme iz Vranja uz pratnju harmonike Slobodana Jovanovića Cobija.

Svečanosti su svoj doprinos dali i gosti iz ruskog državnog fizičko-matematičkog liceja, koji se nalaze u uzvratnoj poseti gimnaziji "Bora Stanković".

Nakon razmenjivanja poklona, gosti su izveli tradicionalni ples iz svog kraja.

Svečanoj akademiji u punoj sali Doma vojske su prisustvovali sadašnji i nekadašnji gimnazijalci, sadašnji i nekadašnji profesori, predstavnici lokalne samouprave, Eparhije vranjske, Vojske Srbije, prosvetni savetnici, direktori kulturnih institucija i druge zvanice.

 

    

    

        

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: