Ima li spasa za Moštanicu?

Lokalne vesti - Sreda 09.03.2016 - 11:32

Predstavnici Saveta za bezbednost saobraćaja Vranja obišli su nekadašnji „stari put“ kod Moštanice, čiji je jedan deo ostao neasfaltiran nakon otvaranja autoputa na Koridoru 10 i koji predstavlja veliku opasnost po bezbednost saobraćaja.

Nadvožnjak kod puta za Moštanicu; Foto: vranje.org.rs Nadvožnjak kod puta za Moštanicu; Foto: vranje.org.rs

OK Radio je više puta pisao o potencijalnoj opasnosti koja vrebe učesnike u saobraćaju na ovoj deonici, koja je ostala neasfaltirana.

Naime, „Koridori Srbije“ su krajem novembra prošle godine renovirali stari put od naselja Raška u Vranju do skretanja za Banju u Bresnici, ali je deonica kroz Moštaničko polje ostala neasfaltirana, a sa kolovoza je skinut sav asfalt.

Gradski funkcioneri su više puta intervenisali i apelovali da se ova deonica reguliše, što je obaveza „Koridora Srbije“, ali su kao odgovor dobijali samo obećanja da će posao biti završen što pre.

Kako je od poslednjeg takvog obećanja prošlo nekoliko meseci, gradski Savet za bezbednost saobraćaja će se još jednom obratiti Ministarstvu saobraćaja, JP ,,Putevi Srbije" i Agenciji za bezbednost saobraćaja sa zahtevom da se izmeni projekat, kako bi se sprečile nezgode.

Predložena su dva rešenja za izmenu projekta, kaže za OK Radio Igor Milanović, zamenik predsednika Saveta za bezbednost saobraćaja.

- Prvo rešenje je da se odradi devijacija od mosta na reci Moštanici, gde bi bila postavljena i dva autobuska stajališta.

Drugi predlog je da se uradi rešenje kao na isključenju za Novi Neradovac, da se spusti nivo puta za pedesetak centimetara, što bi bilo dovoljno da bi i viša vozila mogla da prođu ispod nadvožnjaka
– kaže Milanović.

Inače, Moštanica je selo koje je izgradnjom autoputa možda najviše izgubilo, jer je na autoputu napravljen nadvožnjak, ispod koga vodi put za selo.

Ispod podvožnjaka ne mogu da prođu autobusi, šleperi niti pak kombajni, a nakon toga ostali su i bez asfalta, zbog čega su više puta bezuspešno protestovali.

Meštani su i dalje nezadovoljni i neće dozvoliti asfaltiranje deonice dok se ne reši ovaj problem.

Milanović kaže i da je veliki problem bezbednosti saobraćaja u ovom delu i nepostojanje žičane ograde na auto-putu, sa druge strane nadvožnjaka.

- Uskoro se očekuje velika frekvencija saobraćaja i tu su mogući prolasci životinja, ali i pešaka preko auto-puta, što može da bude veoma opasno.

Mi možemo samo da upozorimo i skrenemo pažnju republičkih organa, što smo i učinili i sada čekamo njihov odgovor
– kaže Milanović.

Prilikom obilaska deonice, na terenu su bili i predstavnici ,,Kavim Jedinstva", koji su izrazili spremnost da pomognu meštanima Moštanice i Mazaraća i  vrate deo polazaka iz Vladičinog Hana koja prolaze kroz ova sela.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: