INFRASTRUKTURA: Ima li MANDA kadar za VEĆNIKA?

Lokalne vesti - Petak 27.01.2017 - 10:35

U Gradskom veću grada Vranja već dva meseca je upražnjeno mesto većnika za infrastrukturu, koje bi po koalicionom sporazumu trebalo da pripadne Jedinstvenoj Srbiji (JS).

Gradsko veće: Hoće li uskoro dobiti novog većnika? FOTO OK Radio Gradsko veće: Hoće li uskoro dobiti novog većnika? FOTO OK Radio

Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković kaže da se za ovo upražnjeno mesto traže alternativna rešenja.

- Da, nemamo većnika za infrastukturu od trenutka kada  je Skupština imenovala Marjana Stankovića za v.d direktora “Parking servisa”.

Poslove iz oblasti koje je ovaj većnik obavljao sada je preuzeo pomoćnik gradonaćelnika, arhitekta Slavoljub Stojmenović, do imenovanja novog većnika
- kaže Milenković.

Podsetimo, Stojmenović je pomoćnik gradonačelnika za urbanističke, imovinsko-pravne, komunalne i inspekcijske poslove, a pripada Vulinovom Pokretu socijalista.

Jedan od potpredsednika vladajuće SNS u Vranju i šef odborničke grupe u gradskom parlamentu Goran Nikolić potvrđuje da upražnjeno mesto treba da popuni kadar JS.

- To mesto je pripalo našem koalicionom partneru, JS i ja verujem da će se to rešiti uskoro.

Nije to toliko hitno i kada oni izađu sa predlogom, većnik će biti postavljen
– kaže Nikolić.

OK Radio je pokušao da potraži odgovor od šefa JS u Vranju Dejana Manića, ali on nije odgovarao na naše pozive.

Čelo resora infrastrukture u gradskoj vladi je ostalo upražnjeno nakon transformacije lokalnih javnih preduzeća.


Tada je odlučeno da se Direkcija za izgradnju likvidira, a da se od dela ovog preduzeća formira „Parking servis“, na čije čelo je došao dotadašnji većnik za infrastrukturu Marjan Stanković.

Još tada je bilo reči da ovaj resor preuzme JS, ali je do dana današnjeg mesto gradskog većnika za infrastrukturu ostalo upražnjeno.

Istovremeno sa Direkcijom, otpočeo je i proces likvidacije Skijališta Besna Kobila i preuzimanje radnika od strane ovdašnje Turističke organizacije (TO).

Ime dotadašnjeg direktora Skijališta i lidera Gradskog odbora Jedinstvene Srbije, Dejana Manića, pominjalo se kao najverovatnije rešenje za mesto novog većnika za infrastrukturu.

Međutim, do imenovanja nije došlo, jer su još uvek trajale kombinacije oko usaglašavanja sa zakonskim rešenjima i rađeno je na sistematizacijama.

Izvori OK Radija su tada govorili o zahtevima JS da Manić bude i većnik za infrastrukturu i da ostane na čelu Skijališta, što, navodno, koalicioni partneri nisu mogli da prihvate.

U međuvremenu, po novoj sistematizaciji TO, Manić će se naći na mestu pomoćnika direktora ove javne ustanove, sa zaduženjem rukovođenja Skijalištem, potvrdio je OK Radiju direktor Saša Ivanov.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: