INTERNO: Zapalio se EHO SRCA

Lokalne vesti - Četvrtak 24.11.2016 - 10:48

Na internom odeljenju Opšte bolnice u Vranju u ponedeljak se desio kvar na jedinom aparatu za eho srca, potvrđeno je OK Radiju.

Interno odeljenje: Slučajni događaj ili namerna greška? FOTO OK Radio Interno odeljenje: Slučajni događaj ili namerna greška? FOTO OK Radio

Kvar se desio prilikom pregleda prvog pacijenta tog dana, u trenutku kada je aparat uključen, kaže za OK Radio v.d. upravnika Opšte bolnice i internistkinja dr Ljiljana Antić.

- Trenutno se osetio neprijatan miris paljevine i utvrđeno je da se zapalio sistem za napajanje aparata za eho srca.

Do kvara je došlo najverovatnije zbog prevelike upotrebe i mi smo odmah zahtev prosledili službi za nabavke i očekujemo dolazak odgovornog servisera
– kaže dr Antić.

Srećom, sem neprijatnog mirisa nije bilo nikakvih posledica po pacijenta i medicinsko osoblje, ali će brojni srčani bolesnici morati da sačekaju ponovno stavljanje u funkciju jedinog aparata ove vrste.

Do dolaska servisera teško je reći koliko će vremena pacijenti čekati na osposobljavanje ovog važnog dijagnostičkog aparata, koji koriste i bolnički i ambulantni pacijenti.

Upravnica Opšte bolnice nije mogla da da precizan podatak koliko pacijenata čeka da aparat ponovo bude u funkciji, ali zakazivanje je svakodnevno.

- Imamo ideju da promenimo raspored rada lekara koji rade eho srca, tako da preglede vršimo i u popodnevnim satima, kako bi sagledali sve pacijente, ali to će morati da sačeka popravku aparata.

Do sada su pregledi eha srca u popodnevnim satima bili predviđeni samo za bolničke pacijente i za hitne slučajeve
– navodi dr Ljiljana Antić.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: