"Jug ima budućnost"

Lokalne vesti - Nedelja 16.10.2016 - 15:50

Svoju posetu Pčinjskom okrugu premijer Srbije Aleksandar Vučić završio je posetom Surdulici, gde je položio kamen temeljac za fiskulturnu salu i obišao pogon “Alfe” iz Vranja u pripripremi gde će se proizvoditi parni kotlovi.

Polaganje kamena temeljca za fiskulturnu salu. Foto: S.Tasić/OK Radio Polaganje kamena temeljca za fiskulturnu salu. Foto: S.Tasić/OK Radio

Premijer Vučić i ministri prosvete i omladine i sporta, Mladen Šarčević i Vanja Udovičić, položili su u Surdulici kamen temeljac za fiskulturnu salu O.Š. ”Jovan Jovanović Zmaj” , a samo pola sata ranije u Vladičinom Hanu otvorili novu salu u O.Š. "Sveti Sava".

Premijer je u Surdulici rekao da Vlada nastoji da obezbedi iste uslove za školovanje i odrastanje u Beogradu i u svakom drugom mestu u Srbiji.

- Mogu da vam obećam više posla na jugu Srbije, i iste uslove za život, kako u malim tako i u velikim mestima.

U Surdulici vidim život i mesto gde će ljudi ostati da žive i rade, gde će deca imati budućnost, a u ovoj hali učiti prve sportske korake
- kazao je Vučić.

Vrednost ovih radova je million evra, a hala će biti kapaciteta 1.200 mesta.

Polaganju kamena temeljca prisustvovali su predsednica opštine Aleksandra Popović, kao i poslanici Ivica i Novica Tončov, poslanik Slaviša Bulatović i državni sekretar Dragan Stevanović.

Nakon toga premijer Vučić je u pratnji svoje delegacije  posetio nekadašnji poigon Koštane u Belom Polju, koji “Alfa plam” iz Vranja trenutno adaptira.

U ovom pogonu će se proizvoditi parni kotlovi, a do  kraja godine posao će dobiti 110, a kasnije 215 do 300 radnika.


Vrednost investicije je 4,5 miliona evra, a opreme  koja će biti postavljena 2,6 miliona evra.

Premijer Vučić je pozvao Miroljuba Aleksića, vlasnika  „Alco grupe” , da ulaže na jug Srbije, a naročito u Vranjsku i Bujanovačku Banju.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: