JUMKO i SNS: Rešićemo Čerenac!

Lokalne vesti - Utorak 19.04.2016 - 13:27

Direktor „Jumka“ Goran Đorđević obišao je u utorak sa Slavišom Bulatovićem, načelnikom okruga i Slobodanom Milenkovićem, kandidatom SNS-a za budućeg gradonačelnika, radničko naselje Čerenac u Vranju, obećavši najbrže moguće rešavanje problema njegovih stanovnika koji 13 godina žive bez struje i vode.

Naprednjaci u razgovoru sa stanovnicima Čerenca. Foto: S.Tasić Naprednjaci u razgovoru sa stanovnicima Čerenca. Foto: S.Tasić

U dve lamele zgrada u Čerencu, živi tridesetak porodica, a u trećoj su se uselili i beskućnici.

Đorđević je okupljenim ljudima rekao da je rukovodstvo „Jumka“ pronašlo rešenje za Čerenac, i da će u najskorije vreme to sprovesti u delo.

- Od 2003. godine traje agonija ovih ljudi. Uslovi u kakvim oni žive nisu dostojni čoveka.

Istovremeno, lokalna vlast do današnjeg dana rešava ovaj problem, a ustvari, veoma perfidno ga prebacuje na „Jumko“, želeći ne znam kakve političke poene kod ovih ljudi.

„Jumko“ još uvek nije vlasnik ovih zgrada. U toku je sudski spor sa zadrugom „Jumko stan“, preostala su još dva ročišta, i ja očekujem da u najskorije vreme dobijemo zgrade
- rekao je Đorđević.

Proces rešavanja problema dalje bi išao tako što bi „Jumko“ na ime dugovanja, zgrade prebacio u vlasništvo lokalne samouprave, a Grad Vranje bi kasnije iz budžeta za socijalna davanja opremio ove zgrade.

- Želeli bismo da, kada preuzmemo vlast na lokalu, budžet za socijalna davanja usmerimo ovde, da se reše ovi problemi, jer su to pravi socijalni problemi Vranja.

Ovi ljudi nemaju razloga da nam ne veruju da ćemo ispuniti obećanja
- najavio je Đorđević.

Radnici su se inače, pre 13 godina, bespravno uselili pre dobijanja upotrebne dozvole za lamele. Zgrade nemaju struju, vodu ni kanalizaciju.

Pojedine porodice su nabavile agregate. Neke aparate koriste puneći akumulatore, ali većina ovde živi uz sveće.

Vodu zahvataju sa zajedničke česme u dvorištu, i račune za njeno korišćenje plaćaju.


Jelka Stojanović, kaže da je 35 godina radila u “Jumku” i da je sada u penziji.

- Rodom sam iz Lipovca. Nemam gde da se vratim, zato sam ovde. Nemam krov nad glavom, pa zato sve ovo i podnosim.

Ovde živim sa bolesnim bratom. Mnogo je teško. Obećavaju pred svake izbore. Mnogi su dolazili do sada, ali ništa nije rešeno. Mi i dalje živimo isto.

Nadam se da ovi barem ne obećavaju u prazno
- kaže Stojanovićeva.

Naprednjaci su u Čerencu rekli još i to da  ovaj problem “Jumko” ne može sam da reši, jer u to mora da se uključi i lokalna samouprava, koja će, prema njihovoj oceni, posle izbora 24. aprila biti predvođena SNS-om.

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: