Leskovčanin preuzima VRANJSKU POLICIJU?

Lokalne vesti - Četvrtak 31.03.2016 - 08:41

Tomislav Ilić, aktuelni zamenik načelnika Policijske uprave u Leskovcu uskoro će biti imenovan za vršioca funkcije prvog čoveka PU Vranje, saznaje OK Radio iz dobro obaveštenih izvora u vranjskoj policiji.

Ilić prilikom jedne od društvenih akcija policije FOTO: vlasotince.info Ilić prilikom jedne od društvenih akcija policije FOTO: vlasotince.info

Kako prenosi Jugmedia, predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova razgovarali su sa Ilićem telefonom o ovoj mogućnosti čak i pre nego što je Slađan Velinović smenjen sa funkcije koju je zauzimao preko pet godina!

Ipak, stvar je komplikovanija nego što izgleda. Ilić bi preuzeo PU Vranje na neodređeni period, sa sasvim određenim, ogromnim, ovlašćenjima.

Novi zakon o policiji podrazumeva izbor načelnika na konkursu, na koji se sam kandidat mora prijaviti.

Vremenski rokovi zakonom nisu ograničeni, ili bar nikoga ni na šta ne obavezuju, pa tako srpska policija nema direktora više od pola godine, posle smene Milorada Veljovića.

Ni u Vranju ne treba očekivati nekakav brz rasplet, pa bi se Ilić, rođen 1974. godine, mogao pokazati i kao dugoročnije rešenje od očekivanog  i planiranog.

Tomislav Ilić, kako piše Jugmedia, u Leskovcu važi za odličnog i časnog policajca, koga kolege vole i poštuju.

- Ranije je vodio Odeljenje policije, a veoma je aktivan u Savetu za bezbednost grada Leskovca. Prema raspoloživim informacijama, nikada se nije politički izjašnjavao - piše ovaj portal.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: