Mitrović: Bujanovačka Banja pred deblokadom

Lokalne vesti - Sreda 21.12.2016 - 11:47

Vranje – Ustavni sud proglasio je neustavnoim Zaključak Vlade Srbija s kraja 2001. godine o povećanju plata zdravstvenim radnicima u opštinama Preševo, Bjanovac i Medveđa za 50 odsto.

Bolji dani za Bujanovačku Banju? FOTO: bujanovackabanja.org Bolji dani za Bujanovačku Banju? FOTO: bujanovackabanja.org

Vlada Srbije je tada plate zdravstvenim radnicima u ovim opštinama povećala zbog teške političko-bezbednosne situacije, nakon sukoba u Kopnenoj zoni bezbednosti.

Ustavni sud je uvažio žalbu Specijalne bolnice u Bujanovačkoj Banji na prethodnu odluku nižih sudova kojom se ovo banjsko lečilište obavezuje na isplatu zaostalih dodataka na plate zaposlenih.

Ovakva odluka Ustavnog suda znači i skoru deblokadu računa Specijalne bolnice za rehabilitaciju u Bujanovačkoj Banji, kaže za OK Radio narodni poslanik iz Bujanovca Nenad Mitrović.

- Ovo praktično znači da Bujanovčka Banja nije bila u obavezi da sprovodi Zaključak Vlade Srbije o isplati dodataka na plate zdravstvenih radnika, jer nije direktni korisnik budžeta kao što su domovi zdravlja.

Nadamo se da će objavljivanjem ove odluke Ustavnog suda u Službenom glasniku da se stvore uslovi da u narednih par meseci deblokiramo račun Bujanovačke Banje
– kaže Mitrović.

Račun Bujanovačke Banje je u blokadi na iznos od oko 15 miliona dinara, nakon što su sudovi prvostepenom i drugostepenom odlukom obavezale ovu zdravstvenu ustanovu na isplatu dodataka na platu.

Ipak, račun neće moći da se odblokira tako brzo, jer će procedura morati da se nastavi narednih meseci sudskim putem.

- Bujanovačka Banja će morati da pokrene sudske postupke protiv svojih radnika koji su tužili ustanovu, kako bi se donela nova sudska rešenja, kojima bi se van snage stavila prethodna rešenja – navodi Mitrović.

Specijalna bolnica za rehabilitaciju u Bujanovačkoj Banji ima osamdesetak zaposlenih i trenutno je pred procesom privatizacije.

Tokom oktobra, Vlada Srbije je formirala posebnu komisiju, koja je odlučila da Bujanovačka Banja bude u grupi četiri banje, koje će biti prioriteti u postupku privatizacije.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: