Na SVEČANOJ AKADEMIJI uručena najviša GRADSKA PRIZNANJA

Lokalne vesti - Sreda 31.01.2018 - 20:58

Na svečanoj akademiji, kojom je zaokružena proslava 31. januara, Dana grada Vranja i 140 godina od oslobođenja od osmanlijske vlasti, dodeljena su i najviša gradska priznanja.

Milenković i Tričković sa laureatima FOTO: D. Ristić/OK Radio Milenković i Tričković sa laureatima FOTO: D. Ristić/OK Radio

Čestitajući građanima Vranja Dan grada, gradonačelnik Slobodan Milenković je istakao da se, poput predaka koji su doneli slobodu, i sadašnje rukovodstvo svojim zadacima posvećuje sa jednakom odlučnošću i odgovornošću.

- Uz pomoć države, posebno Ministarstva privrede i Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima fokusirali smo se na infrastrukturno uređenje Industrijske zone.
 
To će biti prioritet i u ovoj godini, jer samo stvaranjem povoljnog poslovnog ambijenta možemo očekivati otvaranje novih radnih mesta i još veće smanjenje broja nezaposlenih
– rekao je Milenković, dodajući da je odgovornost velika, ali odlučnost još veća u stvaranju uslova za bolji život sugrađana, pogotovo onih najmlađih.

Gradonačelnik Slobodan Milenković i predsednik Skupštine grada Dejan Tričković uručili su najviša gradska priznanja ovogodišnjim laureatima.
 
Plaketu "31. januar" dobio je državni sekretar u Ministarstvu privrede Dragan Stevanović.

Specijalno javno priznanje, u vidu diplome i novčanog iznosa od 100.000 dinara pripalo  je Zori Živadinović Davidović, unuci Bore Stankovića.

Priznanje je primila Ljiljana Lazarević Davidović, koja je, zahvaljujući se, istakla da Borini potomci vole Vranje i nose ga u srcu.

Dobitnik javnog priznanja je i nekadašnji predsednik opštine Dragoljub Mitić, a nagrada je uručena njegovom sinu Srđanu Mitiću.

Ovogodišnji dobitnici priznanja “31. januar” su i nekadašnji direktor “Jumka” Vlajko Jović, koji se zahvalio u pisanoj formi i odrekao novčanog iznosa od 50.000 dinara u korist gradskog fonda za lečenje obolele dece, zatim Program “EVROPSKI PROGRES” i Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima.

U ime nagrađenih zahvalio se državni sekretar Dragan Stevanović.

Velika je čast dobiti ovo priznanje jer su se pre 140 godina naši preci borili za slobodu svih nas.

Čovek vredi onoliko koliko odgovornosti i posvećenosti pokaže u vremenu i mestu u kome živi, i na dužnosti koju obavlja.
 
Rukovodeći se time ja sam se trudio da pružim maksimalan doprinos, i sa svojim saradnicima u Ministarstvu privrede pomognem Vranju
– rekao je Stevanović.

Na svečanoj akademiji nastupio je i ansambl Ministarstva odbrane „Stanislav Binički“ pod upravom Pavla Medakovića i grupa „Lutajuća srca“ iz Niša.

Svečanosti su prisustvovale brojne zvanice, među kojima i komandant Kopnene vojske general Milosav Simović, komandant 4. brigade pukovnik Slobodan Stopa, Episkop vranjski Pahomije sa sveštenstvom, narodni poslanik Slaviša Bulatović, načelnik Pčinjskog okruga Srećko Pejković i načelnik Policijske uprave Vranje Igor Živković.

Prisutni su bili i Miroljub Aleksić, predsednik „Alko grupe“, funkcioneri Trebinja, Mladenovca, Bele Palanke, Knjaževca, Novog Pazara, Krive Palanke, Velesa i Montane u Bugarskoj, zatim Marion Vio, direktor Instituta za franscusku kulturu u Nišu, Dejvid Getenberg, politički savetnik američke ambasade u Beogradu i drugi.

 

Nakon svečane akademije, iznad zgrade Načelstva je upriličen vatromet.

 

    

    
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: