OD IZBORA DO IZBORA: Šetalište još uvek BEZ DOZVOLE

Lokalne vesti - Petak 31.03.2017 - 07:16

Iako su građevinski radovi završeni još pre godinu dana, šetalište u centru Vranja još uvek nema upotrebnu dozvolu.

Šetalište radi, ali na divlje FOTO D. Ristić/OK Radio Šetalište radi, ali na divlje FOTO D. Ristić/OK Radio

Prema zakonima i propisima, objekat bez upotrebne dozvole ne bi smeo da pusti u upotrebu, kao što je to slučaj sa gradskim šetalištem u Vranju.

Izvori OK Radija u Gradskoj upravi kažu da je ovakva situacija riskantna i može da izazove ozbiljne probleme.

- Šetalište bez upotrebne dozvole je još uvek faktički gradilište.

Ne daj bože da dođe do problema, do nekog povređivanja, jer bi u tom slučaju to izazvalo lančanu odgovornost svih uključenih u taj slučaj, a moglo bi da dođe i do isplate velikih para na ime odštete
– kaže naš sagovornik.

Zašto ni nakon godinu dana nakon završetka glavnine radova još uvek nije izdata dozvola nije sasvim jasno, ali jedan od razloga je i to što je u međuvremenu ugašena gradska Direkcija za razvoj, koja je bila investitor ovog projekta.

Prema nekim najavama, proces izdavanja dozvole bi trebalo da bude priveden kraju upravo ovih dana.

Simptomatično je i da su i građevinski radovi užurbano privedeni kraju prošle godine u ovo vreme, dakle kao i sada, neposredno pred izbore.

Saša Cvetković, nekadašnji rukovodilac službe za nadzor u Direkciji, koji je bio nadležan za tehnički prijem šetališta, ne može sa sigurnošću da tvrdi šta je uzrok kašnjenju u izdavanju dozvole.

- Komisija za primopredaju je ustanovila brojne, ali manje nepravilnosti u izvođenju radova, oko stepeništa, rampe za invalide, nivelacije ploča, đubrijera i slično.

Nakon otklanjanja tih nepravilnosti, primopredaja radova je izvršena, a koliko znam, za tehnički pregled je morala da bude raspisana javna nabavka.

To je urađeno, a zašto se kasnilo sa time, to nije pitanje za mene, već za rukovodioce
– navodi Cvetković.

On se, međutim, ne slaže sa konstatacijom da je šetalište zbog neizdavanja upotrebne dozvole još uvek gradilište.

- Primopredajom radova to više nije gradilište i izvođač radova više nema ništa sa tim da li je šetalište otvoreno ili ne.

Zavod za urbanizam radi na tehničkom prijemu objekta i ovih dana treba da se izda i upotrebna dozvola
– kaže Cvetković.

Prema njegovim rečima, sva procedura oko izdavanja upotrebne dozvole često zna da potraje duže vreme, ali za to i ne postoje nikakva zakonska ograničenja.

- To nije neki veliki problem, posebno ako se ima u vidu da veliki broj gradskih ulica, skoro 90 odsto njih nema takve dozvole – kaže Saša Cvetković.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: