OFICIRI i džentlmeni (FOTO)

Lokalne vesti - Četvrtak 18.02.2016 - 21:53

U velikoj sali Doma Vojske u Vranju u četvrtak je održan tradicionalni oficirski bal.

Plesna grupa Plesna grupa

Bal je otvotrio komandant Četvrte brigade Zoran Lubura, pozdravljajući goste, među kojima su bili komandant Kopnene vojske general Milosav Simović, gradonačelnik Vranja Zoran Antić, komandanti brigada Vojske Srbije, oficiri i podoficiri sa svojim pratiljama i njihovi gosti.

General Lubura je podsetio da su se u ovom zdanju, od njegove izgradnje 1932. godine, pa sve do početka Drugog svetskog rata, održavali oficirski balovi.

- Tradiciju ovih balova vratila je 2008. godine Četvrta brigada VS na čelu sa komandantom, u to vreme pukovnikom Milosavom Simovićem.

Već osmi put, povodom Dana brigade, 31. januara i Dana državnosti Srbije, 15. februara, mi u ovoj našoj svečanoj sali obnavljamo tradiciju oficirskih balova
– rekao je u pozdravnoj reči general Lubura.


Bal su otvorili članovi plesne grupe vranjskog garnizona "Tamo daleko" uz pratnju Umetničkog ansambla Ministarstva odbrane "Stanislav Binički" pod upravom dirigenta Pavla Medakovića.

Uz plesnu grupu "Tamo daleko", oficiri i podoficiri vranjskog garnizona sa svojim pratiljama u raskošnim toaletama, igrali su tradicionalne oficirske igre: "Kraljevo kolo", "Oficirsko kolo", "Dorćolku""Bojarku", a igralo se i uz pesme koje su izvodili Ivana Tasić i Branimir Stošić Kace.

Oficirski bal je i ove godine imao humanitarni karakter, a prikupljena sredstva biće uplaćena u fond za završetak opremanja Spomen sobe vranjskog garnizona.

Prijatelj bala ove godine je bila Societe General banka na čelu sa direktorkom Lidijom Petrović, koja je bila inicijator realizacije humanitarne akcije.
 

  

  

  

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: