OK BEND i KERBER na Danima Preobraženja

Lokalne vesti - Nedelja 07.08.2016 - 13:35

Vranje – U Kozjem dolu kod Trgovišta se od 17. do 19. avgusta po sedmi put organizuje kulturno – zabavna i turistička manifestacija "Dani Preobraženja", koja tradicionalno, na ovaj verski praznik okuplja hiljade posetilaca ovog kraja.

Sa ranijih Sa ranijih

Manifestaciju će u sredu, 17. avgusta otvoriti zvezda “Granda” Jelena Kostov, nakon čijeg nastupa kreće žurka koju će muzički uobličiti DJ Selecta i “Haos Animatori”.

Drugo veče, 18. avgusta, rezervisano je za ljubitelje rok muzike.

Zabavu otvaraju bajkeri, učesnici moto skupa, a rokenrol zabavu počinju vranjski “Jolly Jumperi” u 20 časova.

Nakon njih, na binu “Dana preobraženja” će izaći Nišlije iz benda “Kerber”.

Za treći, finalni dan manifestacije, u petak 19. avgusta, pripremljeno je najviše sadržaja.

Nakon jutarnje liturgije, počinje tradicionalni narodni sabor, a kulturno – umetnićki program počinje tačno u podne nastupima kulturno – umetničkih društava.

U programu učestvuju društva “Pčinjski pervaz” i “Lazarice” iz Trgovišta, “Soko” iz Bujanovca i “Bora Stanković” iz Karavukova, a pored njih nastupiće i majstor na izvornim instrumentima Kole Car.

Istovremeno će biti organizovana prezentacija tradicionalnih jela iz pčinjskog kraja, a biće organizovan i izbor najlepšeg kampa.

Nakon prazničnog bdenija, zabavu nastavlja čuveni trubački orkestar Jovice Ajdarevića iz Pavlovca.

Svirka lokalnog muzičkog sastava “Radijacija 017” biće uvertira za finale ovogodišnjih “Dana preobraženja”, nastup “Gorana i OK Banda”.

Ovu trodnevnu svetkovinu od 2010. godine u Kozjem Dolu organizuje opština Trgovište u saradnji sa Javnim preduzećem za turizam i zaštitu životne sredine Trgovišta i od tada je to najiščekivaniji događaj u godini za meštane ovog kraja.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: