OSKRNAVLJEN spomenik BAKIJI

Lokalne vesti - Utorak 21.11.2017 - 11:40

Spomenik velikom trubaču Bakiji Bakiću na trgu u Gornjoj Čaršiji u Vranju, nepoznati počinioci su oskrnavili odsekavši mu deo trube.

Bakija ostao bez dela trube FOTO: OK Radio Bakija ostao bez dela trube FOTO: OK Radio

Prizor oskrnavljenog spomenika meštane je dočekao u utorak ujutro, pa se pretpostavlja da je ovaj vandalski čin izveden tokom prethodne noći.

Iz Policijske uprave Vranje su OK Radiju rekli da su policijski službenici, nakon prijave, odmah izašli na lice mesta radi preduzimanja radnji iz svoje nadležnosti.

- Uviđaj je u toku, a o događaju je obavešteno Osnovno javno tužilaštvo u Vranju – kažu iz policije.

Spomenik Bakiji Bakiću, koga mnogi u Vranju, ali i van njega smatraju najvećim trubačem kojeg smo ikada imali, podignut je 2006. godine, a delo je vajara Stanimira Pavlovića.

Do sada je bilo primera da se postament išara potpisima, ali ovakvo skrnavljenje je zaista nečuveno, kažu za OK Radio uzbuđeni žitelji Gornje čaršije.

Oni sumnjaju da se radi o smišljenom zlonamernom činu, jer procenjuju da je deo trube odsečen nekim alatom, najverovatnije bonsekom.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: