Po četiri godine za ubistvo lovca

Lokalne vesti - Četvrtak 24.03.2016 - 21:25

Posle višegodišnjeg suđenja za ubistvo u lovu Vranjanca Predraga Trajkovića, sudsko Veće Višeg suda u Vranju kojim je predsedavala sudija Tatjana Mihajlović donelo je nepravosnažnu presudu po kojoj su optuženi Svetislav Spasić i Sreta Zlatković krivi za izvršenje krivičnog dela teško delo protiv opšte sigurnosti, za koje im je određena kazna zatvora od po četiri godine.

Porodica sa slikom preminulog ispred  Višeg suda FOTO A. Stojković Porodica sa slikom preminulog ispred Višeg suda FOTO A. Stojković

Nesreća se dogodila novembra 2013. godine, na putu Vranje - Barelić, kod sela Gornje Punoševce, kada se grupa lovaca vraćala iz lova.

Nakon izricanja presude, rodbina nastradalog lovca bila je u šoku zbog ovako blage kazne.

Predragov brat Nenad Trajković nije mogao da veruje u ono što je čuo na sudu.

- Prvo su tvrdili da je izvršio samoubistvo, pa onda da je ubijen, a sada su ih osudili na četiri godine. Sramota.

I optužnicu nisu podigli za ubistvo nego su je podigli za opštu bezbednost sramota, a čovek je ubijen
- kaže Trajković.

Advokat oštećenih Miroslav Manasijević  izjavio je da kazna nije odmerena pravilno u skladu sa prirodom i težinom krivičnog dela.

- U svojstvu punomoćnika oštećenih uputiću dopis Višem javnom tužiocu u Vranju da podnese žalbu  zbog odluke o kazni i da traži preinačenje presude -  kaže Manasijević.

Ova presuda postaje pravosnažna nakon što Apelacioni sud u Nišu potvrdi presudu po žalbi okrivljenih.

Izricanju presude nisu prisustvovali optuženi iako su kako navode u Višem sudu uredno pozvani na objavljivanje.

Lovac Predrag Trajković, zvani Garinča (34) iz Vranja, poginuo je 24. novembra 2013 . godine, oko 18 časova, kada je lovačka puška samoopalila i raznela mu glavu, prema tada zvaničnim izveštajima.

Predrag je za sobom ostavio suprugu, osmogodišnju ćerku i tek rođenog sina.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: