Ponovno suđenje Stojančiću za ZLOUPOTREBU BUDŽETA

Lokalne vesti - Petak 09.03.2018 - 10:15

Viši sud u Vranju naložio je ponovno suđenje Branimiru Stojančiću, bivšem gradskom većniku za zloupotrebu budžetskih sredstava iz proceduralnih razloga, potvrdio je Stojančić OK Radiju.

Stojančić: Teraćemo se još FOTO: D. Ristić/OK Radio Stojančić: Teraćemo se još FOTO: D. Ristić/OK Radio

Osnovni sud u Vranju je prošle godine oslobodio Stojančića optužbi da je kao gradski većnik za socijalna pitanja nenamenski trošio sredstva iz budžeta grada.

Viši sud je vratio predmet na ponovno suđenje Osnovnom sudu zbog sumnje da je u trenutku izricanja oslobađajuće presude slučaj bio zastareo, kaže Stojančić.

- Ja sam nastojao da se čitav proces ubrza upravo zbog toga da ne bi zastareo, jer sam želeo da se nedvosmisleno dokaže da sam nevin.

Iako se radi o optužbama za različite vremenske periode, smatram da slučaj nije zastareo u trenutlku izricanja presude, ali su moguće različite pravne interpretacije.

Ipak, neću odustati jer znam da nisam kriv, što je i dokazano u prethodnom postupku
– kaže Stojančić.

Proces se vodio po optužnici tužilaštva za nenamensko trošenje budžetskih sredstava prilikom isplate novčanih davanja za 2013. i 2014. godinu.

Veštačenjima je, na osnovu eksterne revizije završnog računa budžeta grada Vranja za 2013. i 2014. godinu, ustanovljeno da, te je Stojančić oslobođen optužbi.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: