Preševo: Srpskoj listi DVA ODBORNIKA

Lokalne vesti - Ponedeljak 29.01.2018 - 09:15

Vranje - Prema još uvek nezvaničnim rezulatima ponovljenih izbora na biračkom mestu broj 5 u Preševu, Srpska lista „Aleksandar Vučić – za Srbiju jedinstveno“ prešla je cenzus za ulazak u lokalni parlament.

Srpska lista osvojila 41 glas FOTO: D. Ristić/OK Radio - ilustracija Srpska lista osvojila 41 glas FOTO: D. Ristić/OK Radio - ilustracija

Prema podacima izbornog štaba liste, na ponovljenom glasanju na izbornom mestu broj 5 u Skupštini opštine Preševo, lista „Aleksandar Vučić – za Srbiju jedinstveno“ dobila je 41 glas, čime je pređen cenzus od pet odsto glasova izašlih birača.

- Da bi prešli cenzus trebalo nam je 19 glasova, a osvojili smo 41 glas, što znači da ćemo imati dva odbornika u Skupštini opštine Preševo – potvrdio je za OK Radio Branislav Trajković.

Prema najnovijem razvoju situacije, upravo ta dva odbornika mogla bi da čine tas na vagi prilikom formiranje lokalne vlasti, smatra Trajković.

- Nama je pobednik izbora “Alternativa za promene” Šćiprima Arfija prihvatljiva kao eventualni koalicioni partner, ali za sada nema najava o nekim pregovorima – navodi Trajković.

Opštinska izborna komisija u Preševu još uvek prebrojava glasove sa ponovljenih izbora i u toku dana (ponedeljak) će saopštiti rezultate.

Mediji u Preševu su već objavili nezvanične rezultate, pozivajući se na izvore u tamošnjim političkim partijama, prema kojima će po jednog odbornika manje imaće Alternativa za promene (AP) Šćiprima Arifija - 15 umesto 16 odbornika, kako su glasili preliminarni rezultati izbora od 24. decembra, kao i Pokret za reforme Demokratske partije Albanaca, čiji je lider Sami Salihu, koji će imati tri umesto četiri odbornika.

Ostale liste će zadržati isti broj odbornika kao i nakon prvog kruga glasanja, što znači da Demokratska partija Albanaca (DPA) Ragmija Mustafe ima 11 odbornika, kao i Partija za demokratsko delovanje (PDD) čiji je nosilac liste Ardita Sinani, koja je osvojila šest odborničkih mandata.

Demokratska unija doline (DUD) čiji je lider Skender Destani zadržala je jedan odbornički mandat, dok su bez odborničkih mandata ostale Demokratska unija Albanaca (DUA) Nasera Azirija, kao i Demokratska partija (DP) čiji je nosilac liste Dželal Memeti.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: