PROTEST U VRANJU: Sačuvajmo dostojanstvo profesije! (FOTO)

Lokalne vesti - Ponedeljak 21.12.2015 - 23:44

Dvadesetak novinara iz Vranja i Bujanovca održali su u ponedeljak protest „Novinari ne kleče - predsedniče Vlade održite obećanje“, okupivši se ispred zgrade Gradske uprave u Vranju.

Gotovo svi  vranjski novinari na protestu FOTO J. Stojković Gotovo svi vranjski novinari na protestu FOTO J. Stojković

Okupljenim kolegama i javnosti u ime novinara juga Srbije obratio se dugogodišnji novinar „Vranjskih“ i programski direktor OK Radija Saša Stojković, koji je ukazao da se položaj novinara u Srbiji u odnosu na 19. vek nije pomerio na bolje ni za jedan pedalj.

- Ovo što se dogodilo sa ministrom Gašićem, i što se događa dalje sa ministrom Gašićem, samo je paradigma odnosa vlasti prema novinarima.

Ali, to je i paradigma odnosa novinara prema vlasti.

Našu profesiju neće sačuvati niko osim nas samih. Pred nama je dugačka borba za očuvanje dostojanstva profesije i očuvanje dostojanstva svakoga od nas.

Ja vas pozivam da od danas, uvek, na svakom mestu, čuvate svoje lično dostojanstvo i dostojanstvo profesije
- poručio je Stojković.

On je kolege podsetio da nemaju drugu zemlju i da moraju da rade sa aktuelnom vlašću, ali i da svi zajedno moraju da budu bolji nego što jesu.

 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: