Sindikat LEKARA traži PREISPITIVANJE slučaja KANAČKI - CIVKAROVSKI

Lokalne vesti - Sreda 16.11.2016 - 15:28

U sredu se povodom slučaja Kanački - Civkarovski oglasilo i rukovodstvo Sindikata lekara i farmaceuta (SLFS) iz Vranja.

Deo saopštenja SLFS-a FOTO screenshoot Deo saopštenja SLFS-a FOTO screenshoot

Oni su predsednicima Apelacionog suda u Nišu i Osnovnog suda u Vranju poslali zahtev da se predmet Slaviše Kanačkog i Darka Civkarovskog, u okviru zakona, vrati na ponovno razmatranje.

Ova dva lekara su nepravosnažnom presudom osuđeni na po tri godine zatvora i pet godina zabrana bavljenja lekarskim poslom zbog smrti petogodišnje Dijane Marinković, u čijem su lečenju učestvovali.

- Duboko smo potrešeni činjenicom da je porodica Marinković izgubila kćer, i to je nenadoknadiv gubitak i veliki poraz lekarske struke.

Lekari koji su se te noći borili za život devojčice izgubili su bitku.

Nažalost, u lekarskoj profesiji ponekad dođu i trenuci neuspeha, i njihova je težina toliko velika da jednostavno potisne sve ono pozitivno - kaže se u sapoštenju SLFS-a Vranje.

Rukovodstvo ovog sindikata naglašava da je pažljivo pratilo tok čitavog procesa, i naglašava da nije želelo da komentariše ništa vezano za proces, kako ne bi remetillo njegov tok.

- Nakon izricanja presude duboko smo zabrinuti za sudbinu svojih kolega.

Iz tog razloga obraćamo se nadležnima u sudstvu i želimo da ukažemo  da je ovde reč o lekarima koji su jedni od najboljih u svojim oblastima, i da do sada nisu imali nikakvih propusta u profesionalnom radu.

Podsećamo da je vranjska Bolnica paviljonskog tipa, što otežava rad u hitnim slučajevima sa lekarima konsultantima.

Takođe, podsećamo da se u ovom slučaju radi o bolesti čije je lečenje neizvesno i u bolje organizovanim bolnicama od naše - kaže se u saopštenju SLFS-a.
 
Na kraju sapošenja, sindikat lekara i farmaceuta Vranje moli državne organe da u zakonskim okvirima još jednom preispitaju krivicu lekara, te da, u slučaju da ona postoji, najblaže sankcionišu navedene lekare.

 

  • Zahtev Sindikata lekara i farmaceuta Vranja.pdf
  • OK RADIO

    Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

    Komentari

    Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

    Ostavite komentar:

    Ime:
    Email:
    Komentar: