STIŽE KAZNA: Haremluk uskoro menja vlasnika!

Lokalne vesti - Petak 26.12.2014 - 08:42

Restoran Haremluk, smešten u prostorije Narodnog muzeja u Vranju, od 8. januara naredne godine promeniće vlasnika, saznaje OK Radio.

Zgrada haremluka sa istoimenim restoranom foto Panoramio.com Zgrada haremluka sa istoimenim restoranom foto Panoramio.com

Ovaj elitni restoran, jedan od simbola grada, do sada je, više od 20 godina, držala kompanija „Simpo“ u okviru svog programa ugostiteljstva, zajedno, recimo, sa hotelom „Pržar“.

No, posle najnovijih razmimoilaženja aktuelnog rukovodstva „Simpa“ i Grada Vranja, lokalna vlast odlučila je da se ponaša po zakonu, i potraži novog zakupca za Haremluk.

Ovaj prostor bio je prepušten propadanju dok ga 1992. nije preuzela kompanija „Simpo“, u potpunosti renovirala i od njega napravila elitni restoran.

Ipak, prvi desetogodišnji ugovor o zakupu istekao je 2002. godine, kada je potpisan novi, koji je pak, prema rečima direktora Muzeja Nenada Stoiljkovića, istekao još 2013. godine.

On kaže da su u toku pregovori o nastavku saradnje i produženju ugovora sa “Simpom”, koji se trenutno nalaze “u fazi šta će dalje da se dešava ”.

Na insistiranje da se pobliže od ove tajnovitosti i mističnosti odredi prema datoj temi, Stoiljković je postao malo nervozan.

- Nisam ja pravnik, ali ne sekirajte se vi, pregovori o nastavku saradnje su u toku i bićete o svemu obavešteni kada bude postignut dogovor - „pojasnio“ je Stoiljković.

No, bez obzira na ovu krajnju netranparentnost, ipak se saznaje da se „Simpo“, praktično kao kaznu, dobio nalog za iseljenje iz Haremluka do 8. januara 2015. godine.

Pominju se i neka imena onih koji bi mogli da budu novi zakupci, ali za sada lokalna vlast nema čvrsto dogovorenu opciju po tom pitanju.  
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: