STOJANOV: Žalićemo se na presudu lekarima

Lokalne vesti - Sreda 09.11.2016 - 13:10

Dragan Stojanov, advokat doktora Slaviše Kanačkog, koji je sa kolegom Darkom Civkarovskim osuđen na tri godine zatvora i meru zabrane obavljanja lekarskog poziva od pet godina, najavljuje žalbu na ovakvu presudu Osnovnog suda u Vranju.

Stojanov: Sud nije dobro radio FOTO OK Radio Stojanov: Sud nije dobro radio FOTO OK Radio

Stojanov kaže da je nezadovoljan presudom, kojom su dvojica doktora proglašena krivima za nesavesno lečenje devojčice Dijane Marinković, koja je preminula zbog gušenja, kao posledice visoke temperature i upale grla.

- Smatramo da je presuda neprimerena eventualnoj odgovornosti, izjavićemo žalbu.

Kada politika uđe u sud, pravda izlazi kroz prozore. Neko će na osnovu ove presude da napreduje, bez obzira što nije pošteno.

Mora da se ima vaga za tačno merenje, a to je da i kod mene i kod tebe kilo bude kilo, a ne može da bude kilo u Beogradu 200 grama, a u Vranju četiri kila.

Jednostavno, sud nije dobro uradio niti je razumeo o čemu se radi
- smatra Stojanov.

Zakon ostavlja mogućnost za žalbu na nepravosnažnu presudu koja je u ponedeljak izrečena u Osnovnom sudu u Vranju, pa su očekivanja advokata Stojanova, kao i advokata porodice Marinković Jovana Aleksića, da će i odbrana doktora Civkarovskog, takođe uložiti žalbu na presudu.

Darka Civkarovskog, specijaliste ORL i anesteziologa Slavišu Kanački, sud je proglasio krivim su zbog toga što su 8. januara 2011. godine na Dečijem odeljenju Bolnice u Vranju, “očigledno nesavesno postupili” u lečenju sada pokojne Dijane Marinković (5) i nisu preduzeli sve neophodne mere.

- Ne prepoznavši neposrednu životnu ugroženost, čime su prouzrokovali gubitak dragocenog vremena, što je rezultiralo smrtnim ishodom deteta.

Time su izvršili po jedno krivično delo - teška dela protiv zdravlja ljudi
- navela je sudija Dragana Tasić.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: