Svi beže od KUĆICE STRAVE

Lokalne vesti - Utorak 15.03.2016 - 12:38

Kućica u gradskom parku u Vranju, koja je sagrađena zajedno sa igralištem kao deo donacije kompanije „Nivea“, umesto za dečiju igru, služi kao poligon za iživljavanje vandala.

Niko ne zna šta će sa poklonom; Foto: D. Ristić Niko ne zna šta će sa poklonom; Foto: D. Ristić

Već duže vreme, ovaj objekat više liči na kuću strave umesto na objekat za zabavu i igru.

Fasada je išarana grafitima, a unutrašnjost je potpuno ruinirana i puna šuta i smeća.

Kako se kućica nalazi tik uz igralište koje svakog dana koriste mališani, postoji opasnost od zaraze, ali i od slomljenog stakla i kojekakvog opasnog otpada.

Iako se radi o donaciji kompanije koja je želela da ispolji društvenu odgovornost i oplemeni životni prostor naših sugrađana, izgleda da niko nema ideju šta da uradi sa ovim poklonom.

Kućica je ostavljena na milost i nemilost huliganima i zubu vremena, jer niko od javnih preduzeća ne preuzima odgovornost za održavanje ovog objekta.

Gradski većnik za komunalnu delatnost i infrastrukturu Neboja Stojanović kaže za OK Portal da ovaj problem nema veze sa njegovim resorom.

- Taj objekat je podignut na inicijativu nekadašnjeg zamenika predsednika opštine Gorana Stankovića, a ja nisam tada bio deo vlasti, tako da mi zaista nije poznata sudbina tog objekta – kaže Stojanović.

Direktor „Komrada“ Dejan Ilić kaže da ovo preduzeće održava gradsko zelenilo i higijenu u parku, a da nije zaduženo za održavanje kućice.

On potvrđuje da je svojevremeno postojala inicijativa da se zaposli čuvar gradskog parka, ali da nije mogla da se sprovede u delo.

- Zbog nedostatka finansijskih sredstava i ograničenja broja zaposlenih u javnim preduzećima, nismo mogli da angažujemo čuvara parka – kaže Ilić.

 

Direktor Direkcije za izgradnju Dragan Stojković kaže da je ova kućica, kao i drugi javni objekti, data na korišćenje građanima i da je na njihovoj savesti čuvanje javnog dobra.

- Jedino rešenje bi moglo da bude da se čitav park ogradi i zaključava u večernjim satima, ako nikako drugačije ne može da se reši.

Obaveza svih nas u gradu je da čuvamo ono što služi svim građanima, jer smo to plaćali svi mi
– kaže Stojković.

Kako niko nema niti ideju niti plan kako da se ovaj objekat pored dečjeg igrališta sredi i sačuva, ostaje na građanima da obrate pažnju i bar sačuvaju sigurnost i zdravlje svoje dece.
 

    

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: