Ušteda na javnim radovima ide za STRUČNU PRAKSU

Lokalne vesti - Ponedeljak 25.12.2017 - 07:43

Ušteda u budžetu na programu javnih radova u iznosu od 4.246.379 dinara biće preusmerena za program stručne prakse za ovu i narednu godinu, odlučilo je Gradsko veće Grada Vranja.

Gradsko veće preusmerilo pare FOTO: D. Ristić/OK Radio Gradsko veće preusmerilo pare FOTO: D. Ristić/OK Radio

Programom javnih radova za 2017. godinu je obuhvaćeno manje radnika od planiranog, te će neutrošena sredstva biti preusmerena na finansiranje dodatnih 20 lica sa višim i visokim obrazovanjem za program stručne prakse.

Prema planu zapošljavanja, u skladu sa dogovorom sa Nacionalnom službom za zapošljavanje, uz ove izmene finansiraće se ukupno 50 korisnika stručne prakse u ovoj i narednoj godini, kaže portparolka Veća, Zorica Jović.

- Tokom godine, nije bilo dovoljno prijavljenih za javne radove i, kako su sredstva već planirana, izmenom Lokalnog akcionog plana zapošljavanja, biće iskorišćena za finansiranje još 20 mladih za stručnu praksu – rekla je Jovićeva.

Većnici su usvojili i Nacrt strategije javnog zdravlja na teritoriji Vranja za period od 2018. do 2025. godine.

Gradsko veće je usvojilo i izmene odluke o organizaciji Gradske uprave, kojima se, umesto dosadašnjih 11 odeljenja, formira devet odeljenja i dve službe.

Na osnovu ovih izmena, usvojen je i novi Pravilnik o organizaciji i sistematizaciji radnih mesta Gradske uprave.

- Odluka je doneta u skladu sa Odlukom o maksimalnom broju zaposlenih, kao i drugim zakonskim i podzakonskim aktima – kaže portparolka Gradskog veća Zorica Jović.

Većnici su usvojili i plan razmeštaja posuda za sakupljanje komunalnog otpada na javnim površinama u centralnoj gradskoj zoni, kojim se urađene minimalne izmene u prethodnom planu.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: