Uvertira za Zaječar: Dogodine Mini gitarijada Vranje

Lokalne vesti - Sreda 21.12.2016 - 13:03

Vranje će naredne godine biti domaćin Mini gitarijade, koja će predstavljati kvalifikacioni nastup za rok bendove ovog kraja Srbije za Zaječarsku gitarijadu, najavljuje gradski većnik Mića Mladenović.

Mud Factory, najbolji u Zaječaru pre tri godine; FOTO: D. Ristić/OK Radio Mud Factory, najbolji u Zaječaru pre tri godine; FOTO: D. Ristić/OK Radio

Grad Vranje bi trebalo da narednih dana potpiše protokol o saradnji sa organizatorima Zaječarske gitarijade, najstarije rok manifestacije na ovim prostorima.

- Nekoliko gradova u Srbiji će organizovati mini gitarijade, koje će biti kvalifikacione manifestacije za bendove koji će nastupiti dogodine na 51. Zaječarskoj gitarijadi.

Nakon potpisivanja sporazuma, formiraćemo organizacioni odbor, a oko organizacije ćemo dobiti maksimalnu logističku podršku od Zaječaraca.

Sve to se radi u cilju popularizacije rok muzike, afirmacije mladih umetnika i bendova
– pojašnjava Mladenović.

Sredstva za organizaciju ove manifestacije u iznosu od milion dinara su planirana u budžetu Vranja.

- Verovatno ćemo skratiti naredne „Dane Vranja“, ali planiramo da dogodine imamo veći broj manifestacija, među kojima će ova gitarijada biti nešto novo – najavljuje Mladenović.

O terminu održavanja ove rok manifestacije u Vranju je rano govoriti, ali je izvesno da će biti organizovana pre zaječarske, koja se svake godine održava tokom avgusta.

Zaječarska gitarijada je najstarija manifestacija ovakvog tipa na prostorima bivše Jugoslavije, koja je prvi put održana davne 1966. godine.

Od samih početaka, to je takmičenje najboljih neafirmisanih rok bendova uz revijalne nastupe njihovih poznatijih kolega.

Vranjski bend Mud Factory trijumfovao je u Zaječaru 2013. godine.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: