VELIČKOVIĆ: Zaplena vozila TENDENCIOZNA

Lokalne vesti - Petak 04.11.2016 - 11:27

V.d. direktor ZC u Vranju dr Dragan Veličković smatra da je plenidba službenih vozila izvršena tendenciozno na dan njegovog imenovanja, pa će u pomoć ovoj ustanovi morati da priteknu policija i vojska.

Veličković tražio pomoć Vojske i Policije FOto S.Tasić/OK Radio Veličković tražio pomoć Vojske i Policije FOto S.Tasić/OK Radio

Prva vest koja je sačekala novoimenovanog v.d. direktora vranjskog ZC-a u četvrtak bila je ona o plenidbi jednog službenog i pet vozila za prevoz pacijenata.

Vozila su zaplenjena po sudskoj presudi, na osnovu tužbe jednog od lekara vranjskog ZC-a zbog neisplaćenih zarada.


Radi se o namenskim vozilima, kojima zdravstveno osoblje stiže do udaljenijih delova grada i okolnih mesta, jer kombi vozila ne mogu zbog gabarita da priđu svim ulicama u gradu i pojedinim selima.

Ime tužioca nije saopšteno, a nezvanično se saznaje da se u tužbi radi o sumi od 2,5 miliona dinara.

- Kako je ZC u blokadi na sumu od 37,5 miliona dinara, a celokupni dug iznosi 900 miliona, nemamo sredstva da isplatimo kolegu koji je dobio sudski proces.

Vozila su uskladištena, dobili smo rok od 15 dana i tražili smo reprogram, tako da ćemo se naredne nedelje pozabaviti ovim problemom
– kaže Veličković.

On smatra da je pitanje sudske presude moglo da se reši na drugačiji način i da vozila nisu morala da budu zaplenjena baš na dan njegovog imenovanja.

- Bilo je vremena da se to drugačije reši, nije došlo do razumnog roka i realizovanja nekih ideja, tako da mislim da je ovo urađeno najverovatnije tendeciozno.

Govorim o pravnicima koji zastupaju našeg kolegu, ali to su neke stvari nasleđene iz prošlosti.

Ipak, pravda je surova i sprovode je oni koji nemaju mnogo obzira, jer je ovim ugroženo ustavno pravo pacijenata na lečenje, a svi mi možemo da budemo pacijenti
– upozorava Veličković.

Kako bi se zdravstvena zaštita stanovnika ovog kraja odvijala bez problema, uspostavljen je kontakt sa načelnikom Policijske uprave Vranje, koji je vranjskoj Hitnoj pomoći stavio na raspolaganje jedno vozilo sa vozačem.

U toku su slični pregovori i sa komandnim kadrom Četvrte brigade u Vranju.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: