VODOVOD investira još 1,2 miliona EVRA

Lokalne vesti - Četvrtak 22.09.2016 - 09:53

„Vodovod“ iz Vranja i užička firma „Jedinstvo“ potpisali su u sredu ugovor vredan 1,2 miliona evra o izgradnji tri kolektora za prečišćavanje fekalne kanalizacije na teritoriji grada.

Potpisivanje ugovora FOTO S. Tasić/OK Radio Potpisivanje ugovora FOTO S. Tasić/OK Radio

Firma iz Užica dala je najpovoljniju ponudu  na tenderu, a prema navodima Slobodana Milenkovića, gradonačelnika Vranja,  u prvoj fazi gradiće se kolektori u Bunuševcu, Maričkoj i Solunskoj ulici.

- Najvažniji od ova tri kolektora je onaj u Bunuševcu, jer će omogućiti bolje uslove za dolazak investitora u Vranje - ocenjuje Milenković.

Direktor vranjskog „Vodovoda“ Goran Đorđević  naglašava da će radovi početi u naredne dve nedelje, i da bi trebalo da budu završeni za godinu ipo dana.

- Izgradnjom kolektora za fekalnu kanalizaciju ne bi trebalo više da dolazi do izlivanja kanalizacije po ulicama kada padne kiša.

To je samo prva faza, a u narednim podfazama izgradićemo i kolektore u Vranjskoj Banji i Suvom Dolu.

Ovog leta započeli smo jedan veliki projekat, a to je izgradnja paralelnog cevovoda od brane „Prvonek“ do postrojenja za preradu vode. Već je izgrađeno 1. 200 metara ovog cevovoda.

Projekat  izgradnje kolektora finansiran u saradnji sa nemačkom KFW bankom -  navodi Đorđević.

Mićo Mićić, direktor „Jedinstva“, čestitao je početak izgradnje kolektora.

-  Mi nikad nismo kasnili sa rokovima, pa nećemo ni ovde, 450 dana je sasvim dug period, i  trebalo bi da završimo sve u predviđenom roku, ako ne i pre - poručuje Mićić.

Inače, prvobitna procena potrebnih sredstava za izgradnju kolektora bila je 1,6 miliona evra, a „Jedinstvo“ je na tenderu dalo najpovoljniju ponudu od 1,2 miliona.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: