Vranje: Dug za prevoz POLA MILONA evra

Lokalne vesti - Nedelja 13.11.2016 - 11:36

Grad Vranje nije uspeo da se dogovori sa svim radnicima koji potražuju isplatu troškova za prevoz, pa su u toku brojni sudski procesi po ovom pitanju.

Dugovi za prevoz prete blokadom FOTO D. Ristić/OK Radio Dugovi za prevoz prete blokadom FOTO D. Ristić/OK Radio

Dug po osnovi naknade troškova za prevoz radnika u javnom sektoru je jedna od značajnih stavki u ukupnom dugovanju Grada.

Prema proceni gradskih vlasti, dugovanje po ovom osnovu iznosi oko pola miliona evra.

Ovako visok dug dobrim delom je nastao zbog sudskih troškova, usled brojnih ročišta i žalbi.

Nova gradska vlast je počela sa izmirenjem ovih dugovanja neposredno po preuzimanju dužnosti, a brojne sudske postupke po ovom osnovu je pokušala da reši pregovorima o vansudskom poravnanju.

Pregovori sa radnicima Gradske uprave i javnih preduzeća i ustanova su pozitivno rešeni u velikoj većini slučajeva, ali sa radnicima škola na teritoriji grada, razgovori nisu išli tako uspešno.

Na osnovu vansudskih poravnanja, sa tužiocima je dogovoreno da se tužbe povuku, a da se dug izmiri u tri rate, kaže za OK Radio gradski većnik za finansije Ivan Stanković.

- Na taj način smo dogovorili dinamiku isplata koju možemo da ispratimo.

Tamo gde su tužbe povučene, moguće je izvršiti i uplatu redovnih troškova prevoza.

Međutim, postoje škole koje su blokirane po tom osnovu sa preko milion dinara, što onemogućuje isplatu, kako tekućih troškova prevoza, tako i ostalih materijalnih troškova koje škola ima
– kaže Stanković.

Iako se situacija menja iz dana u dan, trenutno su među tim školama Ekonomska, Medicinska, kao i O.Š. „Dositej Obradović“ i O.Š. „Svetozar Marković“.  

- Da je i kod njih dogovoreno vansudsko poravnanje, stekli bi se uslovi da se redovno izmiruju troškovi prevoza a da se započeti sudski procesi izmire u tri rate.

Ovako smo svi na gubitku. Niti mi možemo odmah da izmirimo troškove prevoza, zaposleni svoja legitimna prava traže na sudu i dodatno čekaju da naplate, a Grad plaća i sudske troskove i troškove prevoza sa zakašnjenjem.

Ali to je nasleđen problem i očigledno i pored dobre volje i niza sastanaka sa direktorima i sindikatima, navedeni problem nismo uspeli da rešimo sa svim budžetskim korisnicima i školama iako smo nudili da sam Grad snosi i odmah plati troškove suđenja
– navodi gradski većnik.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: