VRANJE: Novi kredit za ublažavanje AGONIJE

Lokalne vesti - Četvrtak 30.03.2017 - 08:34

Grad Vranje će do polovine godine iskoristiti prethodno sklopljen kreditni aranžman za isplatu obaveza po sudskim presudama u slučaju „Tuš“ i za tužbe prosvetara za troškove prevoza, potvrđuje gradski većnik za finansije Ivan Stanković.

Većnik Stanković: Imamo plan za dugove FOTO OK Radio Većnik Stanković: Imamo plan za dugove FOTO OK Radio

Po tom aranžmanu, vrednom 85 miliona dinara, kredit je podeljen na dve partije, od kojih će prva u iznosu od 60 miliona biti upotrebljena za izmirenje ovih obaveza koje pritiskaju gradske finansije.

Prva partija kredita mora da se iskoristi do polovine ove godine i biće iskorišćena za isplatu zaostalih rata „Tušu“, kao i za isplatu po sudskim presudama za troškove prevoza, kaže Stanković.

- Mi smo do sada „Tušu“ isplatili oko 72 miliona dinara i ostalo je još oko 60 miliona.

Moja lična procena je da ćemo polovinu od tog ostatka, koji moramo da platimo u još tri rate, isplatiti iz sopstvenih sredstava, a polovinu iz kredita.

Tih 30 miliona ćemo onda vraćati u šest mesečnih rata, počev od jula meseca
– kaže Stanković.

Drugih 30 miliona iz prve partije kredita će otići na rešavanje brojnih sudskih tužbi prosvetara po osnovu troškova prevoza.

- Trenutno su škole na teritoriji grada u blokadi od oko 15 miliona i time ćemo ih odblokirati i platiti zaostale tužbe.

Želimo da ovim kreditom konačno razrešimo tu agoniju sa tužbama za prevoz
– navodi Stanković.

Prema njegovim rečima, druga partija kredita je po principu revolvinga i biće iskorišćena za isplatu eventualnih drugih sudskih presuda koje mogu da se očekuju.

- Drugu partiju nećemo povlačiti ukoliko ne dođe do nekih iznenadnih sudskih presuda u većim iznosima, koje bi mogle da ugroze naše poslovanje.

Mi nemamo od sudova informacije kada će neki procesi da se završe i koliki će iznosi da budu, tako da nas ta sredstva čekaju na stend baju u slučaju potrebe
– objašnjava Stanković.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: