VRANJE: Novi REBALANS BUDŽETA

Lokalne vesti - Utorak 15.11.2016 - 10:28

Novi rebalans budžeta grada Vranja za 2016. godinu bi trebalo da bude usvojen do kraja ovog meseca, potvrdio je zamenik gradonačelnika Igor Andonov.

Ilustracija FOTO OK Radio Ilustracija FOTO OK Radio

Prema njegovim rečima, novi rebalans budžeta neće doneti drastične promene u gradskoj kasi.

- Mi smo prilikom usvajanja prethodnog rebalansa budžeta u septembru i najavljivali da do kraja godine mora doći do još jednog rebalansa.

Nova gradska vlast je još u startu ukazivala na lošu finansijsku situaciju u kojoj se nalazi lokalna samouprava i tada smo pokušali da finansijski pokrijemo ono što je ostalo iz nekog prethodnog perioda.

Ali, zbog kratkih rokova, planirali smo drugi rebalans budžeta, jer jednostavno nismo znali šta nas tačno očekuje u narednom periodu
– kaže Andonov.

Zamenik gradonačelnika navodi da će se detalji znati do kraja nedelje, nakon sastanka na kojem će se precizirati koje će stavke ući u novi rebalans.

- Sigurno je da neće biti nekih drastičnijih cifara i promena kao što je to bio slučaj prilikom prethodnog rebalansa.

Jednostavno, neke stavke koje iskrsle u međuvremenu moramo finansijski da pokrijemo do kraja godine, jer moramo da sve rashode koji ne mogu da čekaju narednu godinu, pokrijemo budžetom.

Od ovog rebalansa mnogo će bitniji biti budžet za narednu godinu, koji je u pripremi
– objašnjava Andonov.

Usvajanje novog rebalansa budžeta očekuje se na prvoj sledećoj sednici gradske Skupštine, koja bi trebalo da bude zakazana do kraja novembra.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: