Vranje: Opljačkana menjačnica u sred dana

Lokalne vesti - Sreda 06.03.2013 - 22:18

Menjačnica „Auto plus“ kod gradske crkve u centru Vranja opljačkana je u sredu u 18.15 minuta.

opljackana menjacnica opljackana menjacnica

 

Iz kase je pljačkaš uzeo 6.200 evra i pobegao u nepoznatom pravcu. Ceo događaj snimile su sigurnosne kamere, a novinar OK Radija imao je uvid u video materijal. 
 
Na video snimku se vidi kako muškarac sa crnom jaknom, crnim trenerkama sa plavim prugama, fantomkom na glavi i pištoljem u ruci ulazi u lokal i nalaže službenici menjačnice Biljani N. da mu preda sav novac iz kase. 
 
Ona je prestravljena otvorila fioke i predala mu 6.200 evra u evropskoj valuti i dinarima. Pljačkaš se u menjačnici zadržao 50 sekundi, nakon čega je istrčao iz lokala. Ubrzo je na lice mesta stigao i vlasnik „Auto plus“-a Zoran Ristić koji je i pozvao policiju. 
 
– Pozvala me radnica i plačući mi saopštila da nam je menjačnica opljačkana. Stigao sam za pet minuta i prvo sam morao nju da smirim jer je doživela veliki stres. Ubrzo je došla i policija koja je izvršila uviđaj. 
 
Prema njihovim rečima, pretpostavljaju da je reč o narkomanu koji je poznat ovdašnjoj Policijskoj prijavi. Ukradeni novac ne verujem da ću dobiti nazad, ali je bitno da niko nije povređen – priča Ristić. 
 
 
On kaže da do sada nije imao slučajeve pljačke, osim sitnih prevara kada lopovi najpre zbune službenicu, a onda novčanice smotaju u ruci i kažu kako ih nije isplatila do kraja. 
 
Prvi put „Auto plus“ je na taj način oštećen za 12.000 dinara, dok je u drugom slučaju prevarant službenicu prevario za 22.000 dinara. 
 
– Mnoge kolege mi se žale na tu vrstu prevare i sada strogo vodimo računa kada isplaćujemo klijente. 
 
Ne mogu da shvatim da neko ima toliko smelosti da u sred grada i to ne tako kasno upadne u dobro osvetljenu menjačnicu sa fantomkom na glavi i pištoljem u ruci, pritom znajući da je objekat pod video nadzorom. 
 
Kao da živimo u Teksasu, a ne u Vranju gde je policija na svakom koraku. Bilo kako bilo, nadam se da će pljačkaš uskoro biti iza rešetaka i da se ovakve stvari neće ponavljati mojim kolegama i meni – kaže Ristić. 
 
Vranjska policija je potvrdila pljačku, bez objavljivanja detalja slučaja.
OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: