Vranje organizuje sajam pčelara

Lokalne vesti - Subota 01.07.2017 - 13:44

U Vranju je potpisan ugovor o suorganizaciji ,,Pčelarskog sajma jugoistočnog Balkana“ između Grada Vranja, Turističke organizacije i Saveza pčelarskih organizacija Srbije.

Sa otpisivanja ugovora DOTO vranje.org.rs Sa otpisivanja ugovora DOTO vranje.org.rs

- Ovo je velika manifestacija, prva u nizu, koja će biti održana 16. septembra u Sportskoj hali. Pored Beograda i Novog Sada, Vranje će biti treći grad u kojem se organizuje sajam pčelarstva.

Očekujemo veliki broj izlagača iz celog regiona i blagovremeno će biti obavljene sve pripreme, kako bi ovaj veoma značajan događaj protekao na najbolji mogući način
- rekao je tom prilikom gradonačelnik Slobodan Milenković.

Predsednik Saveza pčelarskih organizacija Srbije, Rodoljub Živadinović dodao je da je cilj saveza da se sajmovima pčelarstva  pokrije teritorija jugoistočnog Balkana, jer je pčelarstvo Srbije predvodnik razvoja ove grane poljoprivrede u celom regionu.

- Predstojeći sajam u Vranju pružiće priliku da se  lakše nabavi pčelarska oprema, ali i stekne potrebno znanje.


Savez pčelarskih organizacija Srbije ima oko 9.600 članova sa  preko 550.000 košnica i jedina je nacionalna organizacija poljoprivrednika.

U narednom periodu u planu je izrada pogona u cilju omogućavanja plasmana meda od strane Saveza bez posrednika
- dodao je Živadinović.

Saša Ivanov, direktor Turističke organizacije Vranje, govorio je o značaju ove manifestacije ističući da će ona postati tradicionalna i da je to prilika da Vranje prezentuje svoje turističke potencijale.
 
Aleksandar Janjić, gradski većnik istakao je  da je lokalna samouprava u proteklom periodu organizovala veliki broj obuka i predavanja za pčelare, jer je pčelarstvo jedna od velikih šansi za razvoj ovog kraja.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: