VUČIĆ: Hvala BAT-u, dovodimo još investitora u Vranje (VIDEO)

Lokalne vesti - Utorak 10.05.2016 - 14:52

Premijer tehničke Vlade Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je u utorak svečanosti povodom otvaranja nove proizvodne linije fabrike BAT-a u Vranju, vredne pet miliona evra.

Vučić kod nove proizvodne linije; Foto: D. Ristić Vučić kod nove proizvodne linije; Foto: D. Ristić

Ceremoniji su, pored Vučića prisustvovali i visoki rukovodioci ove kompanije za čitavu Evropu.

Nova proizvodna linija u fabrici BAT-a u Vranju vredna je pet miliona evra i ova kompanije će, kao najveći britanski investitor u Srbiji, nastaviti da ulaže u ovu fabriku, najavili su rukovodioci kompanije.

Kako je saopšteno na svečanosti, BAT je od privatizacije do sada u ovu fabriku, koja predstavlja proizvodni centar za zemlje članice CEFTA sporazuma, investirao 200 miliona evra.

Otvaranje nove proizvodne linije znači i 27 novih radnih mesta u ovoj fabrici, a proizvodnja će se povećati na 10.000 cigareta u minutu.

Rukovodioci kompanije su izrazili zadovoljstvo dosadašnjim poslovanjem fabrike u Vranju, a naročito su pohvalili visoko stručnu radnu snagu i izrazili zadovoljstvo što mogu da doprinesu razvoju srpske privrede i ravnomernom regionalnom razvoju.

Vučić se zahvalio predstavnicima kompanije što su proizvodni pogon prebacili iz Hrvatske u Srbiju, jer je Srbija, kako je rekao, najbolje mesto za investiranje.

- Ovde ćete više da zaradite, a što više vi zaradite, to ćemo mi više da vam uzmemo – obratio se Vučić funkcionerima BATA-a.

- Zahvaljujući ovom pogonu, budžet Srbije je bogatiji za 100 miliona evra godišnje.

Zato ćemo se potruditi da žestokom borbom protiv šverca duvana i cigareta taj rezultat i poboljšamo
– rekao je Vučić.

On je najavio i da će se povećanje akciza u toku godine dogovarati sa proizvođačima i da se ne očekuju bilo kakva veća pomeranja cena cigareta.

Vučić je najavio do kraja godine i dolazak još jednog investitora u Vranju.

- Mi razgovaramo sa još tri investitora za Vranje, tako da će najmanje još jedan od njih doći u ovaj grad.

U toku je borba između Leskovca, Kruševca i Kraljeva za te investitore, pa ćemo da vidimo
– najavio je Vučić.

Ceremoniji su prisustvovali i lokalni funkcioneri SNS-a, državni sekretar u Ministarstvu privrede Dragan Stevanović, predsednik GrO SNS-a u Vranju Slaviša Bulatović, kandidat za gradonačelnika ove stranke Slobodan Milenković, jedan od potpredsednika Goran Nikolić i drugi.
 

 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: