VUČIĆ ODOBRIO: SPS u SUBOTU ulazi u vranjsku vlast?

Lokalne vesti - Petak 03.03.2017 - 10:01

Nakon mitinga predsedničkog kandidata vladajuće koalicije Aleksandra Vučića u Vranju bi trebalo da dođe do susreta ovdašnjih naprednjaka i socijalista, na kome bi tema mogla biti i ulazak SPS-a u gradsku vlast, saznaje OK Radio.

Vučić i Dačić: po dogovor? FOTO D. Ristić/OK Radio Vučić i Dačić: po dogovor? FOTO D. Ristić/OK Radio

Lider SPS-a i potpredsednik Vlade Ivica Dačić je pred miting održao duži sastanak sa rukovodstvom ovdašnjih socijalista.

Na sastanku je, pored Dačića, bio prisutan sam vrh SPS-a: zamenica predsednika Slavica Đukić Dejanović, potpredsednici Aleksandar Antić i Žarko Obradović i potpredsednik IO Đorđe Čabarkapa.

Prema rečima šefa vranjskih socijalista Zorana Antića, Dačić je upoznat sa političkom situacijom u Vranju nakon promene vlasti kao i sa percepcijom budućeg delovanja socijalista u eventualnoj koaliciji sa SNS-om.

- Mislimo da sada više nema nikakvih prepreka da do te saradnje dođe.

Predsednik Dačić je o tome u dva navrata razgovarao sa Vučićem i mislim da se premijer saglasio sa tim i dao zeleno svetlo da se ta saradnja ostvari.

To će biti učinjeno u interesu Srbije i naših stranaka koje će nastaviti saradnju možda i na zajedničkoj listi na nekim budućim izborima
– kaže Antić.

Lider vranjskih naprednjaka i narodni poslanik Slaviša Bulatović u razgovoru za OK Radio nije potvrdio niti demantovao ove navode, ali je najavio zajednički sastanak sa SPS-om.

- Mi u subotu imamo zajednički sastsnak sa SPS-om u Vranju, pa tek nakon toga možemo da damo zvaničnu informaciju.

Na sastanku će biti prisutni predsednici svih opštinskih i gradskih odbora iz okruga
– kaže Bulatović.

On u ovom trenutku nije želeo da govori o konkretnim temama razgovora sa socijalistima.

- Trenutno su najbitniji predsednički izbori i svi naši sastanci su vezani za ovu temu.

To što neko želi da umanji važnost ovih izbora, to je njegov problem.

Na mitingu Aleksandra Vučića se pokazalo da je nekim partijama najbitnija država, dok je drugima bitnije možda Aleksandrovačko jezero ili nešto drugo.

Sve što radimo, radimo u zajedničkom interesu i nama je na prvom mestu država Srbija i njeni građani
– ističe Bulatović.

Zoran Antić navodi da vranjski socijalisti nikuda ne žure i da su svesni svoje pozicije u trenutnoj političkoj situaciji.

- Mi smo sada mlađi partner, naprednjaci su trenutno jača i moćnija stranka.

Poštujemo partnera i njegovu snagu i moć, ali poštujemo i sebe, tako da ćemo u narednih nekoliko dana rešavati neka veoma važna pitanja u koordinaciji sa kolegama iz SNS-a
– dodaje Antić.  
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: