Zaposlio ćerke, Agencija ga razreševa, a EKONOMSKA bira za direktora!

Lokalne vesti - Sreda 17.02.2016 - 14:05

Branko Trajković ponovo je od strane Školskog odbora i Nastavničkog veća Ekonomske škole u Vranju predložen za direktora te ustanove, uprkos preporukama Agencije za borbu protiv korupcije da bude razrešen sa funkcije koju zauzima već 13 godina.

Ekonomska: Trajković jači od države FOTO D. Ristić Ekonomska: Trajković jači od države FOTO D. Ristić

Nakon izbora od strane škole, ostaje da i nadležno ministarstvo potvrdi ili poništi izbor Trajkovića na mesto direktora.


Predsednik ŠO u Ekonomskoj Žarko Lazarević pojasnio je da je Trajković bio jedini kandidat za mesto direktora.

- Na Nastavničkom veću je dobio 80 glasova, od 104 prisutnih. Mi smo kao ŠO samo potvrdili odluku Nastavničkog veća.
 
Mišljenje Veća je bilo da on i dalje treba da bude direktor jer je dobio 77 odsto glasova, i onda smo mi samo ispoštovali tu odluku
- pojašnjava Lazarević.

Trajković predložen za ostanak na direktorskoj funkciji u narednom mandatu od četiri godine uprkos rešenju Agencije za borbu protiv korupcije koja je ocenila da je on  kao funkcioner bio dužan da izbegne sukob interesa, kada je u Ekonomskoj zaposlio svoje dve ćerke.

Kada je već doneo odluke kojima je svoje kćerke zaposlio u ekonomskoj na neodređeno, bio je dužan, piše u rešenju Agencija za borbu protiv korupcije, da o sukobu interesa koji je u konkretnim situacijama imao, pismeno obavesti Agenciju, što nije učinio.

Odluke o zapošljavanju Trajkovićevih kćeri Agencija je proglasila za ništavne, pa će morati da bude raspisan novi konkurs za ta radna mesta.

Preporuka Agencije nije obavezujuća, ali nije ni bez značaja. Do sada, Trajković se već 13 godina nalazi na čelu Ekonomske, najpre kao demokrata, pa član URS-a, i na kraju naprednjak.

Predsednik vranjskih naprednjaka Slaviša Bulatović kaže da SNS, odnosno Savet za obrazovanje GrO te stranke nije predložio Trajkovića na mesto direktora.

- SNS nema u Ekonomskoj školi svog kandidata za mesto direktora. To što je Branko Trajković radio, radio je lično i samoinicijativno.

On jeste član SNS, ali njegova kandidatura nema veze sa našom strankom.

On nije tražio podršku stranke, niti smo se mi kao stranka upuštali da u Ekonomskoj damo svoj predlog kandidata za direktora škole - kaže Bulatović.

Dokumentacija o odluci ŠO ide nadležnom ministru, koji bi trebalo da u roku od 30 dana da saglasnost na izbor novog direktora ili da donese akt o nedobijanju saglasnosti.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: