ŽELEZNIČKI ČVOR: Rasplet ili nova propast

Lokalne vesti - Utorak 23.02.2016 - 09:54

Ulaz u grad sa železničke stanice u Vranju najružniji je u čitavoj Srbiji, decenijama, a nadležni tek ovih dana najavljuju rešenje decenijama prisutnog problema.

Čamcima do železničke. Foto: A. Stojković Čamcima do železničke. Foto: A. Stojković

Voda koja se ovde sakuplja onemogućava bilo kakav prolaz od grada i „Simpa“ ne samo prema stanici, nego i prema okolnim selima, o čemu je OK Radio već izveštavao, po prijavama svojih čitalaca.
 
Sada, neki “nadležni”, ali i Žikica Antanasijević, pomoćnik gradonačelnika zadužen za oblast prirodnih resursa i obnovljivih izvora energije, ruralni razvoj i seoske mesne zajednice, najavljuju rešenje ovog problema.

Rešavanje problema počelo je to tako što je završen projekat o sanaciji ovog prostora, koji je uradio “Vodovod”.

Problem atmosferske vode koja pravi jezero preko koga je nemoguće preći u većem delu godine, po rečima Antanasijevića ranije je bio rešavan tako što je ta voda išla kanalizacijom koja vodi od „Simpa“.

Kada je pre nekoliko godina ta atmosferska kanalizacija zapušena, kod železničke stanice su počele da se stvaraju bare i blato.

- Hidrološki elaborat projekta sanacije ovog problema poslat je u Hidrometereološki zavod.


Čekamo njihovo mišljenje, kako bismo mogli to da radimo, jer uz pomoć crpnih pumpi moramo vodu da izvedemo u Raški potok - kaže Antanasijević.

Nakon što bi RHMZ  dao pozitivno mišljenje na projekat, Antanasijević najavljuje građevinsku i lokacijsku dozvolu, dok bi radove izvodio „Vodovod“.

- Očekujemo da ako nas vreme posluži, rešimo tu atmosfersku kanalizaciju, i postavimo asfalt na delu puta kod železničke u najskorije vreme, čim stigne odgovor od RHMZ- pojašnjava Antanasijević.

Prema prvim proračunima, vrednost ovog projekta je oko 4,5 miliona dinara, a sredstva su obezbeđena iz budžeta grada.
 
Za te pare biće kupljene pumpe koje će biti, kako kaže Antanasijević, stacionirane kod železničke, i služiti za ispumpavanje atmosferske vode.

Sve u svemu, koliko se moglo razumeti, pošto tehnički drugačije ne može da reši problem, Grad će asfaltirati sporno udubljenje, i na taj način jezero koje se sada stvara izmestiti levo i desno od sadašnje situacije.

Pošto je kanalizacija skuplja varijanta, uvek će tu biti pumpe da odvedu vodu u Raški potok.

Ako ima ko da ih uključi, naravno.
 
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: