Zoniranjem protiv buke

Lokalne vesti - Četvrtak 20.12.2012 - 14:22

Gradsko veće je na 20. sednici u četvrtak usvojilo program rada vranjske Skupštine za 2013. godinu.

Stojančić Stojančić

Branimir Stojančić, portparol veća, kaže da će  posebna tačka dokumenta biti revizija programa planova i strategije koje je Skupština usvojila pre toga zbog usaglašavanja  sa aktuelnom  situacijom u gradu i državi.

Doneta je odluka  o merama zaštite od buke kojom je definisano ko vrši procenu buke a izvršeno je  zvučno zoniranje na teritoriji grada.

- Ima  šest zona i za svaku je propisana noćna i dnevna granica buke. Kontrola je u nadležnosti komunalne policije i inspekcije kako bi bio obezbeđen miran život građana.

Dat je rok ugostiteljskim objektima  da se prilagode i posluju u skladu sa odlukom. Kazne su pooštrene i kreću se od  15. 000 do 500.000 dinara – kaže Stojančić.  

Gradsko veće donelo je i odluku o uslovnom otpisu kamate i mirovanju poreskog duga.

- Utvrđuje se uslovni otpis kamate i mirovanja obaveze plaćanja neisplaćenih izvornih prihoda zaključno sa 31. oktobrom.

Ovo je  podsticajna mera za poreske obveznike koji podležu pod lokalne javne prihode.

Ovom  odlukom želimo da podstaknemo privredni razvoj za sve koji su opterećeni određenim dugovanjima prema lokalnoj samoupravi po osnovu određenih fiskalnih nameta – kaže Stojančić.

Stojančić je naredno skupštinsko zasedanje najavio za 27. decembar.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: