GIMNAZIJA zabranjuje MINIĆE I DEKOLTEE!

U fokusu - Ponedeljak 28.03.2016 - 11:50

U gimnaziji “Bora Stanković” u Vranju od jeseni učenici će nositi uniforme, najavila je Suzana Mišić, direktorka ove škole.

Ovako će to izgledati? FOTO shanahan.org Ovako će to izgledati? FOTO shanahan.org

Svojevrsni dres kod, pravilnik o oblačenju, koji važi za profesore i učenike u Gimnaziji donet je tačno pre godinu dana.


Pravilnikom je precizirano da i zaposleni i đaci moraju da se odreknu mini sukanja, dekoltea, oskudne garderobe i jake šminke.

U međuvremenu, kaže Mišićeva, urađena je i anketa među đacima o povratku uniformi.

- Rezultati ankete su pokazali da više od 50 odsto ispitanika misli da treba vratiti školske uniforme.

Taj procenat je dovoljan da mi možemo da sprovedemo tu ideju u delo.

Đački parlament će odlučiti o modelu, boji i celokupnom izgledu uniformi.

U aprilu i maju ćemo odlučiti i o još nekim detaljima, vezano za povratak uniformi u oblačenju, kako bi septembar i početak nove školske godine dočekali potpuno spremni
- pojašnjava Mišićeva.

Direktorka Mišić podseća da je za izradu pravilnika o oblačenju bio zadužen tim ljudi u saradnji sa pedagoško-psihološkom službom.

U tom dokumentu stoji da je profesor dužan da učenika koji nije odeven primereno udalji sa časa i da mu ubeleži neopravdan izostanak.

Bilo je primera da učenik mora da se vrati iz škole zbog neadekvatne garderobe. Ukoliko učenik jednom bude opomenut  to je opomena razrednog starešine, a učestale opomene smanjuju ocenu iz vladanja.

Mišićeva ukazuje na to i da je po pitanju poštovanja kodeksa oblačenja, odgovornost na svima, kako na učenicima, tako i na profesorima.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju U fokusu

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: