18 kandidata za LAF

Lokalne vesti - Sreda 21.06.2017 - 13:39

Na javni poziv za izbor članova Lokalnog antikorupcijskog foruma (LAF) grada Vranja prijavilo se 18 kandidata, izjavio je za zvaničan gradski sajt Nenad Antić, zamenik gradonačelnika i koordinator za integritet lokalne samouprave.

Antić: Dobar odziv Vranjanaca FOTO: S. Tasić/OK Radio Antić: Dobar odziv Vranjanaca FOTO: S. Tasić/OK Radio

Antić je ocenio da je brojka od 18 kandidata predstavlja dobar odziv Vranjanaca za članstvo u telu koje će imati zadatak da sprovodi Lokalni akcioni plan za borbu protiv korupcije.
 
Prema njegovim rečima, Komisija za izbor zakazala je za 3. jul sednicu na kojoj će razmatrati prispele prijave, i na osnovu propisanih kriterijuma predložiti članove LAF-a.

O tom predlogu će se izjasniti i odbornici Skupštine grada na prvoj narednoj sednici.


- Ceo proces, u partnerstvu sa Biroom za društvena istraživanja (BIRODI) i uz podršku OEBS-a, završićemo blagovremeno.

Lokalni antikorupcijski forum delovaće preventivno i pratiti primenu antikorupcijskih mera
- rekao je Antić, naglasivši da je Vranje, posle Niša, grad koji se svrstao u sam vrh lokalnih samouprava u pogledu poštovanja zakonskih procedura u borbi protiv korupcije.

Formiranje LAF-a bi trebalo da se završi do 30. juna, što je rok koji je ustanovljen i poglavljem 23 u pregovorima o pristupanju Srbije Evropskoj uniji.

Kako je ranije saopšteno, Vranje je jedini grad u Srbiji koji ima podršku OEBS-a u formiranju Lokalnog antikorupcijskog foruma.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: