FER PLEJ: Vlast OTPUŠTA 15 radnika Direkcije iz SPS-a i DS-a

Lokalne vesti - Petak 23.12.2016 - 21:15

Prema saznanjima OK Radija, neki od radnika Direkcije za izgradnju Vranja u likvidaciji ostaće bez posla, iako su nadležni više puta najavljivali da se to neće dogoditi.

Stop za Stop za "žute" i "crvene": Direkcija FOTO OK Radio

Radi se o zaposlenima koji su članovi ili simpatizeri DS-a i SPS-a, stranaka koje se nalaze van vlasti u gradu, a koje su najmanje pet godina punile Direkciju svojim kadrovima.

Među ovim radnicima nalazi se čak i jedna trudnica, a prema izjavama  sagovornika OK Radija, njihov ukupan broj kreće se između 12 i 15.

Ova saznanja zvanično su još uvek nepotvrđena, ali dolaze iz dobro obaveštenih krugova.

Prema planu koji je objavljen prilikom donošenja odluke o likvidaciji Direkcije, deo radnika prelazi u „Vodovod“, koji preuzima poslove održavanja ulica i puteva, a drugi deo bi trebalo da preuzme Gradska uprava.

 

To je OK Radiju potvrdio, između ostalih i zamenik gradonačelnika Igor Andonov.

- Oko Direkcije smo već ranije doneli odluku o izdvajanju „Parking servisa“ kao samostalnog Javnog komunalnog preduzeća.

Deo radnika koji se u Direkciji bavi održavanjem puteva će biti preraspoređen u „Vodovod“.

Preostali deo zaposlenih će biti preraspoređen u Gradsku upravu, jer ti ljudi ne mogu da ostanu bez posla
– rekao je Igor Andonov.

Bivši direktor Direkcije za izgradnju i član DS-a Dragan Stojković kaže za OK Radio da se po nezvaničnim informacijama radi o 12 radnika, koji su po političkoj pripadnosti „opredeljeni za DS“.

- Još uvek nigde nije objavljen nikakav spisak, tako da niko još uvek ne može argumetovano da govori o tome.

Svi podaci su, za sada, interna tajna ovlašćenih iz SNS koji vrše funkcije u gradu.

Moram da primetim da je na poslednjoj sednici lokalnog parlamenta gradsko rukovodstvo najavilo da nijedan radnik neće ostati bez posla.

Ako bude drugačije, to znači da neko ne drži svoju reč
– navodi Stojković.

Generalni sekretar vranjskih socijalista Branimir Stojančić potvrđuje ovakva saznanja i dodaje da među onima koji će ostati bez posla ima i članova i simpatizera SPS-a.

- Prema mojim saznanjima, bez posla će ostati 15 radnika, između ostalih i dugogodišnji rukovodilac Direkcije, Goran Stojanović.

Na poslednjoj sednici Skupštine jedan detalj je prošao nezapaženo, kada je direktor „Vodovoda“ Goran Đorđević dobacio Stojanoviću: „Nikad ti nećeš da radiš u “Vodovodu“
– kaže Stojančić.

 

Saša Sentić, koji je poslednjih meseci obavljao dužnost v.d. direktora Direkcije za izgradnju, sve do likvidacije ovog javnog preduzeća, kaže za OK Radio da nije upućen u dalju sudbinu radnika preduzeća kojim je upravljao do pre par nedelja.

- Ja više nisam direktor Direkcije za izgradnju. Razrešen sam sa te funkcije pre izvesnog vremena i nije mi poznato šta će se dalje dešavati sa radnicima.

Zaista ne bi bilo fer da ja kao građanin pričam o toj temi.

Uostalom, ja ne znam ni šta će biti ni lično sa mnom. Videćemo
- kaže Sentić.

Načelnik Gradske uprave Dušan Aritonović, koji je jedini ovlašćen da daje izjave u ime lokalne administracije, nije odgovarao na pozive novinara OK Radija.
 

Ovaj tekst prizveden je uz podršku Ministarstva kulture i informisanja u okviru projekta "Stop kriminalu, stop korupciji". Stavovi izneti u njemu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: